Newsdeskworkshop

Med Newsdesk kan du sammen med eleverne lave jeres helt egen avis. Workshoppen henvender sig både til dig, der allerede har arbejdet med Newsdesk og gerne vil blive bedre, og til dig, der aldrig har lavet avis før.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Lav en rigtig avis med din klasse og få den trykt i 500 eksemplarer gratis

  Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken har udviklet et undervisningsværktøj, Newsdesk, hvor du sammen med dine elever kan lave jeres helt egen avis. Med Newsdesk kan I lave jeres egen udgave af Jyllands-Posten, Ekstra Bladet eller Politiken - eller én af hver. De tre dagblades profil og layout er bygget ind i Newsdesk, så I vil se forskellige sider og indhold alt efter, hvilken avis du logger på og opretter.

  Newsdesk er gratis at bruge, og vi trykker 500 eksemplarer af avisen og sender til jer på skolen. I får også en digital udgave af avisen, der kan deles på sociale medier, skolens intranet, nyhedsbreve osv. Det kræver ingen tilmelding at bruge Newsdesk, og du logger ind med UNI-login. Systemet er udviklet, så man både kan arbejde på computer, tablet og smartphone. Brug jeres egne billeder eller find professionelle billeder i Danmarks største billeddatabase Ritzau Foto. Når du er logget ind, kan du igennem hele forløbet få hjælp til de journalistiske genrer gennem videoer, hjælpetekster og lærervejledning. Newsdesk kan bruges hele året rundt. I kan derfor lægge arbejdet med avisproduktion der, hvor det passer ind i jeres skema.

  - Research
  - Produktion af artikler
  - Korrekturlæsning
  - Layout
  - Tryk af avisen

  Newsdesk bringer eleverne fra det første redaktionsmøde over presset op mod deadline til at sidde med den trykte avis i hånden. Vi kommer til at gøre en del ud af arbejdet med avisens layout, så du og dine elever kan lave en professionelt udseende avis.

  Du skal medbringe egen computer. Efter introduktionen skal du lave din egen avis. Workshoppen henvender sig både til dig, der allerede har arbejdet med Newsdesk og gerne vil blive bedre, og til dig, der aldrig har lavet avis før.

  Målgruppe

  Primært lærere i 7.-10. klasse i dansk og samfundsfag

  Instruktører

  Nana Mikkelsen - Projektmedarbejder

  Fagområder

  Dansk: Udskoling
  Kulturfagene: Samfundsfag

  I samarbejde med

  JP/Politikens Hus

  Herning

  Pris
  75 kr.
  Dato og tid
  7. december 2017 kl. 13 - 16
  Kursus nr.
  CFU17471
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Herning

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  07.12.2017 - kl. 13.00-16.00
  Pris
  75 kr.
  Tilmeldingsfrist
  07.11.2017
  Kursus nr.
  CFU17471