Dansk som andetsprog på mellemtrinnet

Bliv godt klædt på i arbejdet med elevernes sproglige udvikling fra hverdagssprog til et fagsprog. Med afsæt i konkrete eksempler fra materialet Okay får du inspiration til en sjov og aktiv undervisning af flersprogede elever.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Et teoretisk indspark og et nyt materiale til din undervisning

  Eftermiddagen er todelt.

  Først får du det teoretiske indspark: Fra hverdagssprog til fagsprog, som tager udgangspunkt i indhold og tanker i forhold til Fælles Mål i dansk som andetsprog og Fælles Måls tværgående emne "Sproglig udvikling".
  - Hvad vil sproglig udvikling sige? Hvordan udvikler eleverne sig fra at have et hverdagssprog til et fagsprog i et givet fag? - Og hvilke lærerkompetencer er nødvendige i denne sammenhæng?

  Derpå præsenteres du for det nye materiale Okay. Okay gør det muligt at undervise flersprogede elever på en sjov, aktiv, alderssvarende og meningsfuld måde og samtidig opfylde Fælles Mål for dansk som andetsprog. Den grundlæggende tanke igennem hele materialet er, at Okay skal være med til at åbne op for et rum, hvor de flersprogede børn føler sig trygge ved at udforske og nærme sig det danske sprog.

  På kurset vil du, med afsæt i konkrete eksempler fra Okay og det tilhørende website okay.gyldendal.dk, blive introduceret til de tanker, der ligger bag materialet og blive inspireret til, hvordan du kan arbejde med de enkelte aktiviteter.

  Målgruppe

  Primært undervisere i modtagelsesklasser, men også andre kan få inspiration til, hvordan man kan arbejde med at komme fra hverdagssprog til skolesprog/fagsprog.

  Instruktører

  Line Lorenzen - Forfatter og redaktør

  Fagområder

  Alle lærere - på tværs af fag
  Dansk som andetsprog

  I samarbejde med

  Gyldendal

  Aarhus C

  Pris
  175 kr.
  Dato og tid
  31. januar 2018 kl. 13 - 16
  Kursus nr.
  CFU17874
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Fristen overskredet - kontakt os
  Dato og tid
  31.01.2018 - kl. 13.00-16.00
  Pris
  175 kr.
  Tilmeldingsfrist
  10.01.2018
  Kursus nr.
  CFU17874