Hvordan kobles grammatik med bevægelse?

Er du en af de lærere, der rigtig gerne vil indføre bevægelse i din danskundervisning, men mangler inspiration, er dette kursus noget for dig. Du vil både høre, se, røre og gøre, mens du bliver inspireret og klædt på til Sprog i Bevægelse.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Til dig, der savner inspiration til bevægelse i din danskundervisning uden at give køb på fagligheden.

  Denne kursusdag vil stå i grammatikkens tegn med bevægelse i fokus, men som løftestang for fagligheden. Der er altså på ingen måde tale om hyggelig pausegymnastik, men helt konkret danskundervisning, som tager pensum og Fælles Mål dybt seriøst, selv om der smiles undervejs.
  Materialet "Sprog i bevægelse" vil blive præsenteret og afprøvet. Vi vil dykke ned i tankerne bag metoden "Sprog i Bevægelse" - en undervisningsmetode, som kombinerer stavning og grammatik med bevægelse, fysisk aktivitet og konkurrencer.
  Metoden er ment som et supplement til de mange skriftlige øvelser, man ellers gør brug af på papir såvel som på skærm, og har sigte mod at få flere elever med i undervisningen, hvad enten det gælder klassen som helhed, specialundervisningstilbud eller undervisning af tosprogede elever. Aktiviteterne er målrettet de forskellige klassetrin, så der tages hensyn til motivation, faglig relevans og respekt for aldersgruppen og kan også benyttes i den understøttende undervisning.
  Da "Sprog i Bevægelse" er inspireret af teorien om læringsstile, vil vi således ikke bare se og høre, men også røre og gøre, så kurset bliver en jævn afveksling mellem teori og praksis. Du får som deltager derfor både lov til og mulighed for at tage din egen og andres undervisning op til overvejelse, prøve en ny metode af på egen krop og selv lave enkelte øvelser efter Sproggrens opskrift, så du kan komme i gang allerede dagen efter.

  Bemærkninger

  Lyst til inspiration, bevægelse og aktiv deltagelse på kurset

  Målgruppe

  Dansklærere 7. - 10. kl. inkl. specialundervisning.

  Instruktører

  Merete Løvgreen - Udvikler af Sprog & Tal i Bevægelse

  Fagområder

  Dansk: Udskoling

  Aarhus C

  Pris
  650 kr.
  Dato og tid
  6. september 2017 kl. 9 - 12
  Kursus nr.
  CFU17029
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  06.09.2017 - kl. 09.00-12.00
  Pris
  650 kr.
  Tilmeldingsfrist
  06.08.2017
  Kursus nr.
  CFU17029