Re:formation - teser, tro og tvivl

I anledning af reformationsjubilæet - 500 året for Luthers opslag af de 95 berømte teser - udbyder Folkekirkelige Skoletjenester et undervisningsprojekt til 5. og 6. klassetrin med titlen Re:formation - teser, tro og tvivl.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Kurset om 500 - året for Luthers opslag af de berømte teser. Lær om re:formationen.

  I anledning af reformationsjubilæet i 2017 - 500-året for Luthers opslag af de 95 berømte teser - udbyder Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester et undervisningsprojekt til 5. og 6. klassetrin med titlen Re:formation - teser, tro og tvivl. Bliv introduceret til projektet på dette kursus.

  Projektet er tværfagligt og inddrager fagene kristendomskundskab, historie og dansk. Formålet med projektet er, at eleverne skal lære om og reflektere over, hvorfor reformationen opstod, hvordan den foregik, og hvilken betydning reformationen har haft for kirke, kultur og samfund i Danmark.

  Hvad betyder reformationen for os i dag? Hvad betyder det, at ethvert individ er enestående?
  Det giver højskolelærer Christian Hjortkjær, Silkeborg Højskole, sit bud på.

  Efterfølgende vil skuespiller Jesper la Cour Andersen fra Det fortællende Teater introducere fortællespillet, der indgår i Landnetværkets undervisningsforløb. I fortællespillet vil eleverne få manuskript til en enkel form for reformationsspil i en lokal kirke.

  Afslutningsvis præsenterer en medarbejder fra de folkekirkelige skoletjenester det samlede undervisningsmateriale med nedslag i de temaer, som eleverne skal arbejde med. Undervisningsmaterialet vil bestå af undervisningsoplæg, fem korte tegnefilm, der introducerer forskellige temaer i tilknytning til reformationen, nyfortolkning af luthersk salmesang i rap og musikvideo med Per Vers samt manus til fortælleteater.

  Projektet er tværfagligt og indgår med fagene kristendomskundskab, historie og dansk.

  Målgruppe

  Lærere i kristendomskundskab

  Instruktører

  Christian Hjortkjær - Højskolelærer ph.d.
  Jesper La Cour Andersen - Skuespiller

  Fagområder

  Kulturfagene: Kristendomskundskab

  I samarbejde med

  Folkekirkens Undervisning og Skoletjeneste i Randers og Favrskov Silkeborg, Skoletjenesten KK44 Skole-kirke-samarbejde Syddjurs Skole-Kirke-Samarbejdet i Århus Kommune Skole-kirkesamarbejdet Horsens Folkekirkens Skoletjeneste i Viborg Stift

  Aarhus C

  Pris
  Kurset er gratis
  Dato og tid
  12. september 2017 kl. 13 - 16
  Kursus nr.
  CFU17227
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  12.09.2017 - kl. 13.00-16.00
  Pris
  Kurset er gratis
  Tilmeldingsfrist
  12.08.2017
  Kursus nr.
  CFU17227