Børnenes U-landskalender 2017 - Børnene er Burkina Fasos guld

Tag dine elever med til Burkina Faso, hvor de kommer helt tæt på andre børn og deres levevilkår. I løbet af dagen gennemgås et skræddersyet materiale tilknyttet Børnenes U-landskalender til direkte brug i din undervisning.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Børnenes U-landskalender - et skræddersyet materiale til brug i din undervisning

  Gennem et righoldigt undervisningsmateriale med flotte bøger og digitale aktiviteter tager Danida og Børnenes U-landskalender dig og dine elever i år med på en spændende og faglig opdagelsesrejse til det vestafrikanske land Burkina Faso.

  I skal blandt andet møde børnene, som hellere vil gå i skole end at arbejde i guldminerne. I skal med til storbyen Ouagadougou, opleve livet langs en af Burkina Fasos floder og med ud i naturen, hvor store flokke af elefanter, hellige krokodiller og andre dyr holder til.

  Undervisningsmaterialet har særligt fokus på fagene dansk, natur/teknologi og billedkunst og rummer både masser af faglighed og forslag til kreative opgaver og bevægelse tilpasset forenklede Fælles Mål.

  På kurset får du en god introduktion til Burkina Faso, en gennemgang af hvad årets undervisningsmateriale består af, og hvordan du kan bruge det i undervisningen. På kurset møder du også forfatteren Lise Bidstrup, som vil fortælle om tilblivelsen af årets elevfortælling.

  Som altid består materialet også af en lang række film fra Danmarks Radio og Danida samt tematiske billedserier og et digitalt fotohistorieværktøj, som du kan afveksle undervisningen med.

  Årets organisation er Oxfam IBIS og overskuddet af salget af Børnenes U-landskalender går til projektet "Børnene er Burkina Fasos guld". Projektet handler om at få børn fra 7-12 år, der har forladt skolen til fordel for at arbejde i guldminerne, tilbage på skolebænken.

  Bemærkninger

  Et gratis eksemplar af en elevbog og en lærervejledning udleveres på kurset.

  Målgruppe

  Undervisere i dansk, natur/teknik, kreative fag og i fagsamarbejder 0.-4. klasse.

  Instruktører

  Jeppe Gudmundsen Holmgren - Fotograf
  Thea Skaanes - Museumsinspektør og antropolog
  Lise Bidstrup - Børnebogsforfatter
  Michael Larsen - Forfatter, direktør

  Fagområder

  Dansk: Indskoling, Mellemtrin
  Naturfagene: Natur/teknologi

  I samarbejde med

  InVirke ApS, DANIDA, Oxfam IBIS og Læringscenter Randers

  Randers C

  Pris
  700 kr.
  Dato og tid
  24. oktober 2017 kl. 10 - 15
  Kursus nr.
  CFU17232
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Randers C

  Status
  Fristen overskredet - kontakt os
  Dato og tid
  24.10.2017 - kl. 10.00-15.00
  Pris
  700 kr.
  Tilmeldingsfrist
  15.10.2017
  Kursus nr.
  CFU17232