Film og tv i undervisningen

Hos CFU kan du let tilgå film og tv af stor kvalitet. Vi har 1000'vis af undervisningsegnede tv-udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm, som du kan streame direkte ind i klassen eller til din forberedelse.

Om film, tv og streaming

 • Streaming af film og tv

  Streaming betyder, at du kan afspille et materiale online på computer, tablet eller mobiltelefon. Streaming virker kun, mens du er online, så du skal ikke gemme materialet fysisk. 


  Adgang til streaming

  Når du vil streame film eller tv-udsendelser, skal du logge på mitcfu.dk med dit UNI-Login. Du finder film og tv under ‘Søg i samlingerne’. For at du kan streame, skal din skole have et CFU Film og tv-abonnement samt relevant abonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når din skole har betalt abonnementerne. Hvis du ikke kan se materialet på mitCFU, kan det skyldes manglende abonnementer. 

  Hent faktaark om streaming af film og tv


  Brug for hjælp?

  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. 

  Gå til listen med ofte stillede spørgsmål og svar

  Har du fortsat spørgsmål til eller problemer med lån, køb eller streaming, så kontakt os endelig.

 • Tv-udsendelser

  Brug tv i din undervisning

  CFU råder over mere end 35.000 tv-udsendelser, som kan streames direkte fra mitCFU. Streaming kan bruges både i forberedelsen og i undervisningen. Du kan også give dine elever eller studerende adgang til at se tv-udsendelser i undervisningen eller derhjemme. Giv dem adgang til tv-udsendelserne på samme måde, som du giver adgang til andre digitale læremidler, fx når du booker e-bøger. 

  Lån tv-udsendelser til dine elever - se videovejledning

  Alle tv-udsendelser kan desuden mod et gebyr på 25 kroner købes på dvd. Du køber en tv-udsendelse på dvd ved at overføre udsendelsen til kurven. Skulle du fortryde dit køb, kan du gå ind på mitcfu.dk/minematerialer. Her kan du under 'Køb' se, hvor dit dvd-køb er i processen. Du kan dermed se, om du kan nå at slette købet.

   

  Ideer til forløb og opgaver

  CFU’s fagkonsulenter beriger løbende en lang række af de mange tv-udsendelser med pædagogiske noter, kapitelmærkninger og vejledninger. Vil du udelukkende se udsendelser med ideer til din undervisning, kan du vælge ‘Med pædagogiske vejledninger’ under ‘Filter’. Du er også meget velkommen til at kontakte en af CFU’s konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit pædagogiske arbejde med film og tv i undervisningen.

   

  Mangler du en bestemt tv-udsendelse?

  Har du forslag til en tv-udsendelse, som du synes, vi bør optage, så send en mail til en af kontaktpersonerne, hvor du skriver udsendelsens titel, tv-kanalens navn, dato og sendetidspunkt. Vi vil så om muligt efterkomme dit ønske.

   

  Ofte stillede spørgsmål om film og tv

  - Hvordan streamer jeg? - Hvad skal der til, for at jeg kan se tv med eleverne? - Kan jeg stadig købe dvd'er med tv-udsendelser? 

  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. Hvis ikke, så kontakt os endelig.

  Gå til listen med ofte stillede spørgsmål og svar

 • Spillefilm

  Et stort antal danske og udenlandske spillefilm kan streames på mitCFU. Se alle mulighederne ved at vælge 'Film' under 'Søg i samlingerne'’. Du kan også søge direkte efter en konkret filmtitel.

  Stream spillefilm

  Du kan streame spillefilm på computer (pc og Mac) og på tablet. Vi anbefaler, at du bruger browseren Google Chrome. På iPad kan du bruge app’en CFU Film, hvis du tidligere har hentet den. Desværre virker app'en  ikke, hvis du har opdateret din iPad til IOS 11. Der arbejdes på en løsning snarest.

  Ideer til forløb og opgaver

  CFU’s fagkonsulenter beriger løbende en lang række af CFU's spillefilm med pædagogiske noter, kapitelmærkninger og vejledninger. Vil du udelukkende se film med ideer til din undervisning, kan du vælge ‘Med pædagogiske vejledninger’ under ‘Filter’. 

  Du er også meget velkommen til at kontakte en af CFU’s konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit pædagogiske arbejde med film i undervisningen.

   

  Ofte stillede spørgsmål om tv og spillefilm

  - Hvordan streamer jeg? - Hvad skal der til, for at jeg  kan se film og tv med eleverne? - Kan jeg stadig købe dvd'er med tv-udsendelser? 

  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. Hvis ikke, så kontakt os endelig.

 • Pædagogiske vejledninger med undervisningsforløb

  Landet over har CFU'ernes konsulenter udarbejdet pædagogiske vejledninger med undervisningsforslag til en lang række af vores tv-udsendelser og spillefilm.
  Du kan downloade ideerne ganske gratis.
 • Film og tv-abonnementer

  Med et samlet CFU-abonnement kan I anvende tv-udsendelser og spillefilm ubegrænset.

  Abonnementet koster fem kr. pr. elev årligt (dog minimum 1000 kr.)

  Både spillefilm og tv-udsendelserne streamer I direkte. I kan også købe tv-udsendelserne på dvd mod et gebyr på 25 kr.

  Adgangen til både spillefilm og tv-udsendelser forudsætter, at skolen ud over CFU-abonnementet har indgået aftale med Copydan AVU-medier.

  Læs mere og meld jer til abonnementet (pdf)

  Læs om aftalen med Copydan AVU-medier