Kursustilbud til PLC

Der er mange facetter i arbejdet med PLC. Med et CFU-kursus får du hjælp og inspiration.
På VIA CFU designer vi gerne kortere kursusforløb målrettet lærere, der arbejder i PLC-regi.
Du kan gennem et kort kursus få styr på den nye bekendtgørelse og få dens indhold konkretiseret og relateret til din egen praksis. Du kan således få konkrete idéer til, hvordan du fx præsenterer læremidler for dine kolleger, udvikler organiseringen af PLC eller klæder eleverne på med en tidssvarende biblioteksundervisning.

Herunder kan du se nogle af de mange konkrete muligheder, som vores pædagogiske konsulenter kan byde ind med af praksisnære kurser i forhold til den nye bekendtgørelse. Kurserne relaterer sig til områderne:
 • Formidling af læringsresurser
 • Vejledning af kolleger
 • Udvikling af PLC

Tag udgangspunkt i vores oplæg, eller kontakt os med jeres specifikke ønsker. Vi skræddersyr vi gerne kurser, der rammer netop dine og din skoles behov.

Kontakt de enkelte konsulenter for yderligere information.

CFU-oplæg til læringsvejledere

 • Formidling af læringsresurser

  Få hjælp til at give dine kollegaer et overblik over forskellige læringsresurser
  mitCFU 

  En præsentation af platformen for udlån af såvel analoge som digitale læremidler. Der sættes desuden gennem hands on aktiviteter fokus på, hvordan PLC gennem mitCFU kan hjælpe lærere og lærerteams med at finde og anvende relevante læremidler.

  Kontaktperson: Peter Søgaard


  Præsentation af læremidler

  Lær hvordan du bruger videoer til at præsentere forskellige læremidler; sites, bogsystemer, litteratur, apps med mere overfor kollegaer og elever.

  Kontaktperson: Charlotte Sejer Pedersen


  Vurdigi

  Bliv klædt på til, hvordan du kan bruge Vurdigi til at vurdere digitale læremidler, så du er klædt på til indkøb af digitale læremidler.

  Kontaktperson: Peter Søgaard

 • Vejledning

  Få inspiration til din vejledning af dine kollegaer
  E-bøger

  Særlig fokus på lån af e-bøger gennem mitCFU og hvordan e-bøgerne anvendes på forskellige platforme. Få også inspiration til, hvordan eleverne selv kan lave e-bøger.

  Kontaktperson: Helle Rahbek 


  Målstyret undervisning

  Lær hvordan du med didaktiske modeller kan støtte din kollegaer i at nedbryde Fælles Mål til læringsmål og undervisningsforløb.

  Kontaktperson: Hanne Schriver


  Digital vejledning

  Få redskaber til at gøre din vejledning af kollegaer mere effektiv. Brug redskaber fra flipped learning til at nå ud til flere, og til at gøre vejledningen mere til rådighed. Her vil der blive arbejdet med videovejledning, både som en del af en vejledning, eller som den totale vejledning af et læremiddel.

  Kontaktperson: Mikkel Aslak


  Levende billeder i undervisningen

  Ideer til hvordan levende billeder kan inddrages i undervisningen. Du bliver præsenteret for konkrete forløb og får en kort introduktion i hvordan man streamer.

  Kontaktperson: Sara Sejrskild Rejsenhus

 • Udvikling af PLC

  Ideer til at udvikle projekter og samarbejder i og omkring PLC
  Narrativitet i bibliotekskundskab

  Et praktisk eksempel på, hvordan du kan lave bibliotekskundskab ud fra en narrativ vinkel og ved hjælpe af beacons og smartphones

  Kontaktperson: Peter Bak-Jensen


  Samarbejde med lokalområdet

  Tips og tricks til hvordan du med udgangspunkt i læremidler og Fælles Mål for innovation og entreprenørskab kan krydre din fagfaglige undervisning med autentiske læringsmiljøer og virkelige problemstillinger.

  Kontaktperson: Rune Overvad Schou