Kommunikationskompetence og digitale værktøjer for udskolingen

Kurset handler om at bruge matematik og de digitale værktøjer til at kommunikere løsningsforslag med, i den skriftlige del af matematikundervisningen. Således også mulighed for at udnytte hjælpemiddelkompetencen til at vælge det bedste værktøj til opgaven.

Sted

Herning

Pris

1.150,00 kr.

Dato

21.11.2022

Tilmeldingsfrist

21.10.2022

Status

Ledige pladser

Om kurset

Indholdet på kurset vil primært dreje sig om kommunikationskompetencen i udskolingen. Da der i grundskolen i høj grad bruges digitale værktøjer til at finde og beskrive løsninger i matematikundervisningen, vil det være naturligt at inddrage hjælpemiddelkompetencen og lade den bidrage til hvilket værktøj eller værktøjer, der måske er bedst til at løse forskellige opgaver.

Emner på kurset vi kredser omkring:
•Kommunikationskompetence.
•Hjælpemiddelkompetence.
•Digitale værktøjer
•Kunsten at lade matematikken kommunikere
•Eksempler fra praksis
•Spot de eksemplariske opgaver til forskellige værktøjer

Vi får tid til at se på eleveksempler fra afgangsprøver og sparre om hvordan eleven i eksemplet har ladet matematikken kommunikere. Du kommer til at arbejde i workshops med opgaver, hvor der skal reflekteres over hvordan og hvilke værktøjer, der bør anvendes.

Bemærk:
Medbring computer, du er fortrolig med og hvor der kan installeres GeoGebra 6.0 classic. Alternativt kan programmet afvikles online. Hvis du har adgang til officepakken vil det også være en fordel at have den installeret.

Målgruppe

Matematiklærere i udskolingen

Instruktører

Nick Hougaard - Pædagogisk konsulent, VIA CFU og Lærer og beskikket censor i matematik skriftlig

Fagområder

Matematik

Kontakt