Markante stemmer i tidens tekster

Kurset sætter spot på nogle af de mest markante stemmer i tidens tekster, og vi bevæger os rundt i de tre tekstkategorier: Litteratur, fagtekster og brugstekster. Du bliver opdateret inden for de tre kategorier, så du kan sammensætte en varieret årsplan med faglig tyngde og appel til eleverne.

Sted

Aarhus C

Pris

1.360,00 kr.

Dato

06.10.2021

Tilmeldingsfrist

06.09.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

Litteratur
Vi går tæt på en række af tidens mest fremtrædende forfattere som Kathrine Assels, Thomas Korsgaard, Mette Vedsø og Sarah Engell. Har koret af moderne fortællerstemmer noget til fælles?
•  Er tidens tekster udtryk for en bestemt tidsånd?
•  Kalder de på nye tilgange i  undervisningen?
•  Er sociale medier flyttet ind i litteraturen? Og er
        litteraturen flyttet ud på sociale medier?
        – Og hvad stiller vi op med det?
Det er nogle af de spørgsmål, vi kommer ind på, og du får du masser af ideer til, hvordan den moderne litteratur kan indgå i undervisningen ud fra en undersøgende tilgang, hvor oplevelse og indlevelse er i centrum, og hvor eleverne får litteraturen ‘i hænderne’ og udtrykker deres fortolkninger på kreative måder.
 
Du får endvidere eksempler på, hvordan arbejdet med et hovedværk kan organiseres, så alle elever engageres i litteraturen og aktiveres i arbejdet.
 
Fagtekster: True crime
Der er også sket en del med den journalistiske formidling de senere år, og her zoomer vi ind på den hotte true crime-genre, som vi møder i både tv-serier, dokumentarprogrammer, avisartikler, webdoks og podcasts. Ofte er der tale om mystiske hændelser, som journalisten ret tilfældigt er faldet over og forsøger at både afdække og opklare.
Genren er en oplagt vinkel på arbejdet med fagtekster, for mange medier kan inddrages, der er stor transferværdi, og så er det bare grundlæggende spændende, velfortalte historier, formidlet på nye måder.
 
Brugstekster
Med afsæt i autentiske taler fra bl.a. Greta Thunberg kommer vi ind på, hvordan et budskab kan leveres effektivt på alternative måder, men alligevel med rødder i retorikkens urgamle værktøjskasse.
Endelig ser vi på, hvad det er, en af tidens største retoriske mestre, Anders Matthesen kan, og hvordan hans værk kan  indgå i undervisningen.

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen

Instruktører

Trine May - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Udskoling

Kontakt