På fod med de nye genrer af sagtekster - Læsekompetence, kritisk bevidsthed og tekstanalyse

Tilføj som favorit
Kurset tager udgangspunkt i kompetenceområdet Læsning. Sagtekster skal være repræsenterede i tekstopgivelserne, og de rummer et stort motivationspotentiale for eleverne. Kurset giver inspiration til undervisning i forskellige og nyere genrer.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Undersøgelse af sagtekster - tekster med stort læsepotentiale! Kursus i kompetenceområdet Læsning med fokus på både læseforståelse og analyse af blandt andet multimodale sagtekster.

  Sagtekster skal i højere grad være repræsenteret på tekstopgivelserne til den mundtlige prøve i dansk. Men det kan ofte være svært at få disse tekster integreret i undervisningen. Netop disse typer af tekster rummer et stort læsepotentiale for eleverne og kan desuden styrke både deres læselyst, kritiske bevidsthed og sproglige forståelse.

  Dette kursus giver inspiration til, hvordan du kan inddrage nogle af disse genrer i forløb, hvor dansk sættes ind i en række virkelighedsnære situationer og problemstillinger.

  Kurset tager udgangspunkt i kompetenceområdet Læsning med fokus på både trykte og multimodale tekster. Der præsenteres en bred vifte af forskellige typer af genrer:

  - Reportage og portrætartikler
  - Opinion
  - Roast, tv-interview og videoblog
  - Dokumentarfilm

  På kurset kommer vi omkring krav til den mundtlige prøve, hvordan man arbejder med både læse- og forståelsesstrategier i udskolingen, og dermed styrke elevernes læsekompetence, så de bliver analytiske og kritiske læsere af mange forskellige typer af tekster

  Bemærkninger

  Deltagerne på gerne medbringe egen bærbare computer eller tablet

  Målgruppe

  Dansklærere 7. - 10. kl. og andre interesserede

  Instruktører

  Charlotte Rytter - Lærebogsforfatter

  Fagområder

  Dansk: Udskoling

  Aarhus C

  Pris
  1300 kr.
  Dato og tid
  30. september 2019 kl. 10:00 - 16:00
  Kursus nr.
  CFU19026
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  30.09.2019 - kl. 10.00-16.00
  Pris
  1300 kr.
  Tilmeldingsfrist
  30.08.2019
  Kursus nr.
  CFU19026