Performance i SKAM og realitygenren

Tilføj som favorit
Serien SKAM og visse realitygenrer er gode steder at begynde, hvis man vil forstå moderne identitetsdannelse, for skammen indfinder sig, når man ser sig selv med de andres øjne. På kurset arbejder vi med at kvalificere analysen med performanceteori og dramaturgi for at læse personernes handlinger og interaktion

Om kurset

 • Beskrivelse

  Serien SKAM og visse realitygenrer er gode steder, hvis man vil forstå moderne identitetsdannelse. Kvalificer analysen for at læse personernes handlinger og interaktion

  Serien SKAM og visse realitygenrer er gode steder at begynde, hvis man vil forstå moderne identitetsdannelse, for skammen indfinder sig, når man ser sig selv med de andres øjne. På kurset arbejder vi med at kvalificere analysen med performanceteori og dramaturgi for at læse personernes handlinger og interaktion.
  Serien SKAM har haft et magisk greb i unge, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavien, og det skyldes flere ting: At serien udspiller sig i realtime, at serien viser personer, der ikke er perfekte, men tværtimod udsat for andres blikke, og at identitet i dag handler om medierede blikke og netværk, hvor alle paradoksalt jævnligt føler sig alene, selvom de forskellige eksistensformer er filtret ind i og påvirker hinanden. Noget tilsvarende gælder reality, der også har gået sin sejrsgang hos de unge seere. Her performer de medvirkende både over for hinanden og seerne med bevidstheden om, at de bliver set.
  Kurset vil give en indføring i performanceteori, dramaturgi og medieret virkelighed. Det kan i skolen opfylde en række mål under kompetenceområdet 'Kommunikation', der både indeholder webetik, performance, samtaleanalyse og dramaturgi.
  Mål
  Du får:
  - kendskab til eksistentialistisk og psykologisk teori om SKAM
  - en indførelse i performanceteori og dramaturgi
  - eksemplariske analyser og forslag til undervisning

  Målgruppe

  Dansklærere 7. - 10. kl. og andre interesserede

  Instruktører

  Johannes Fibiger - Lektor og forfatter

  Fagområder

  Dansk: Udskoling

  Aarhus C

  Pris
  850 kr.
  Dato og tid
  15. januar 2019 kl. 9:00 - 15:00
  Kursus nr.
  CFU19008
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  15.01.2019 - kl. 09.00-15.00
  Pris
  850 kr.
  Tilmeldingsfrist
  14.12.2018
  Kursus nr.
  CFU19008