Fake news - og det, der ligner

Tilføj som favorit
Med afsæt i autentiske eksempler på fake news, og hvorfor og hvordan de er opstået, gives bud på, hvordan vi kan tilrettelægge og gennemføre en undervisning, så eleverne bliver i stand til at spotte, hvad der er fake, og hvad der er fakta på nettet. Kurset giver konkrete ideer.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Med afsæt i autentiske eksempler på fake news, og hvorfor og hvordan de er opstået, gives bud på, hvordan vi kan tilrettelægge en undervisning, så eleverne bliver i stand til at spotte, hvad der er fake, og hvad der er fakta på nettet.

  De sociale medier har haft kolossal indflydelse på de journalistiske genrer. Der er ikke længere faste deadlines - alle kan udkomme med hvad som helst hele tiden, og derfor er der kamp om læserens opmærksomhed. Det har medført et flimrende nyhedsbillede, hvor clickbaits, confirmation bias, ekkokamre, trolling osv. er hverdagskost, og emnet kunne være et spændende og særdeles relevant fordybelsesområde i dansk.

  Med afsæt i autentiske eksempler kommer vi ind på, hvad fake news overhovedet er, hvorfor og hvordan de er opstået - og vigtigst: hvordan vi kan tilrettelægge og gennemføre en undervisning, så eleverne bliver i stand til at spotte, hvad der er fake, og hvad der er fakta, når de læser nyheder på nettet.

  Kurset giver konkrete ideer til aktiviteter i klasserummet, der kan medvirke hertil.

  Målgruppe

  Dansklærere 7. - 10. kl.

  Instruktører

  Trine May - Lærebogsforfatter

  Fagområder

  Dansk: Udskoling

  Aarhus C

  Pris
  850 kr.
  Dato og tid
  19. februar 2019 kl. 12:30 - 15:30
  Kursus nr.
  CFU19016
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  19.02.2019 - kl. 12.30-15.30
  Pris
  850 kr.
  Tilmeldingsfrist
  19.01.2019
  Kursus nr.
  CFU19016