Læs ungdomsromaner - med film og tv

Tilføj som favorit
På kurset præsenteres og diskuteres potentialerne i udvalgte ungdomsromaner, hvor inddragelse af dokumentarudsendelser, dokumentarfilm samt kortfilm og spillefilm udvider analyse og fortolkning af romanen og de tilknyttede værker, som fx er streambare i www.mitcfu.dk. Fokus er på de velegnede ungdomsromaner og perspektiverende tekster til undervisning, opgivelser og prøve ud fra kompetenceområdet fortolkning med faserne "oplevelse og indlevelse", "undersøgelse", "fortolkning", "vurdering" og "perspektivering".

Om kurset

 • Beskrivelse

  På kurset præsenteres potentialerne i udvalgte ungdomsromaner, hvor inddragelse af dokumentarudsendelser, dokumentarfilm samt kortfilm og spillefilm udvider analyse og fortolkning af romanen og de tilknyttede værker

  På kurset præsenteres og diskuteres potentialerne i udvalgte ungdomsromaner med inddragelse af dokumentarudsendelser og dokumentarfilm samt kortfilm og spillefilm, som fx er streambare i www.mitcfu.dk.

  Genrearbejdet står centralt i prøvevejledningen, og i prøvebekendtgørelsens er der krav til opgivelser af større fiktive værker samt minimum fire fiktive multimodale tekster og fire ikke-fiktive multimodale tekster.

  Kurset fokuserer på Fælles Måls kompetenceområde FORTOLKNING med kompetencemålet efter 9. klasse, at "Eleven kan forholde sig til kultur, identitet og sprog gennem systematisk undersøgelse og diskussion af litteratur og andre æstetiske tekster".

  Fokus er på de velegnede ungdomsromaner og relevante perspektiverende tekster i tematiske forløb med henblik på prøve ud fra faserne "oplevelse og indlevelse", "undersøgelse", "fortolkning", "vurdering" og "perspektivering".

  Målgruppe

  Dansklærere 7. - 10. kl. og VUC-undervisere samt andre interesserede

  Instruktører

  Finn Bangsgaard - Pæd. konsulent

  Fagområder

  Dansk: Udskoling
  Ungdoms- og voksenundervisere: Kurser for erhvervsskoler og VUC

  Aarhus C

  Pris
  575 kr.
  Dato og tid
  4. november 2019 kl. 12:00 - 15:30
  Kursus nr.
  CFU19033
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  04.11.2019 - kl. 12.00-15.30
  Pris
  575 kr.
  Tilmeldingsfrist
  30.10.2019
  Kursus nr.
  CFU19033