Dataforståelse - beskyttelse og kontrol i onlinelivet

Tilføj som favorit
I dag har de fleste et omfattende onlineliv. Vi bruger kommercielle, sociale teknologier, vi interagerer i stor stil, og vi udveksler viden og data. - Men tager vi vare på os selv? Deltag i gratis workshop om dataforståelse i skolen, så I kan sætte det på jeres dagsorden - ligetil og håndgribeligt.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Lær at tage hånd om egne data, og få inspirationsmateriale med hjem til undervisningen.

  Du kan deltage fysisk eller lytte til oplægget via streaming.

  Privatliv og datakontrol kan let virke fjernt og ligegyldigt for mange børn, for de har - ligesom mange voksne - langt hen ad vejen accepteret, at prisen for at bruge internettet er, at vi ofte afgiver private oplysninger, hvilket vi så rask væk gør.

  Dataetik
  Dataforståelse er komplekst, men vigtigt, og vi er nødt til at forstå, hvad data er, og hvordan persondata kan bruges på godt og på ondt til både fordel og bagdel for os selv og for samfundet. Elever skal lære at være offentlige mennesker og se både positive og negative sider af onlinelivet, og de skal kunne navigere i forhold til relevante målgrupper og vurdere bagvedliggende agendaer og adfærdsstyrende mekanismer i online-tjenester.
  Dataetik handler således om de måder, vi håndterer den voksende mængde data, som vores samfund bygger på. Det kræver refleksion over, hvordan data indsamles, bruges og lagres, og derfor kommer digital myndiggørelse og dataetik fremover også til at handle om, hvordan vi bedst muligt beskytter og kontrollerer vores data.

  Kursusindhold
  På workshoppen hjælper vi med at tage hånd om dataforståelse, så I som skoleledelse, lærere og pædagoger selv kan håndtere denne dagsorden i det pædagogiske og didaktiske arbejde. Feltet præsenteres sammen med et didaktisk inspirationsmateriale til arbejdet med dataforståelse i 5.-10. klasse.
  Workshoppen er udviklet i samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring og Pernille Tranberg, journalist og rådgiver i dataetik og digitalt selvforsvar.

  Bemærkninger

  Du kan deltage fysisk eller lytte til oplægget via streaming.

  Målgruppe

  Skoleledelser samt lærere og pædagoger, 5.-10. kl.

  Instruktører

  Stefan Mandal Mortensen - Pæd. konsulent
  Pernille Tranberg - Dataetisk rådgiver

  Fagområder

  Alle lærere - på tværs af fag

  I samarbejde med

  Lærerstandens Brandforsikring og Pernille Tranberg, journalist og rådgiver i dataetik og digitalt selvforsvar.

  Aarhus C

  Pris
  Kurset er gratis
  Dato og tid
  29. oktober 2020 kl. 14:00 - 17:00
  Kursus nr.
  CFU20504
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  29.10.2020 - kl. 14.00-17.00
  Pris
  Kurset er gratis
  Tilmeldingsfrist
  19.10.2020
  Kursus nr.
  CFU20504