Krop og bevægelse i dansk som andetsprog

Tilføj som favorit
En kursuseftermiddag med masser af inspiration til at inddrage bevægelse i din undervisning af tosprogede elever. Du vil både høre, se, røre og gøre, mens du bliver klædt på til aktiv sprogindlæring.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Få inspiration til at inddrage bevægelse i din undervisning af flersprogede elever.

  Kurset sætter fokus på, hvordan man som lærer for tosprogede elever kan bruge bevægelse som løftestang for fagligheden. Vi vil bl.a. komme omkring:

  - Hvordan vi sætter skub i sproget og tager passende hensyn, mens vi stiller krav og samtidig sørger for variation i den nødvendige træning og gentagelse af ord og sætninger.
  - Hvordan vi skaber de bedste rammer for, at vores elever lærer med hele kroppen og får deres resurser i spil.
  - Hvordan vi tager afsæt i elevernes styrker, viden og erfaringer, som vi måske dårligt kender til.

  På kurset afprøver vi øvelser fra materialet Sprog i bevægelse, som kursusinstruktøren har udviklet. Her kobles faglighed med bevægelse, fysisk aktivitet og små konkurrencer. Materialet er inspireret af teorien om læringsstile, og vi vil således ikke bare se og høre, men også røre og gøre.

  Aktiviteterne er tænkt som supplement til bøger og skærme med det formål at få flere elever med i undervisningen, hvad enten det gælder almenklasser, specialundervisningstilbud eller basisundervisning i modtagelseshold/-klasser. Der tages udgangspunkt i de mellemste og ældste elever.

  Kurset bliver en afveksling mellem teori og praksis. Du får som deltager både mulighed for at tage din egen og andres undervisning op til overvejelse, prøve metoden af på egen krop og selv lave enkelte øvelser efter Sproggrens opskrift, så du kan komme i gang allerede dagen efter.

  Om instruktøren
  Merete Løvgreen har flere års erfaring fra undervisning i modtagelsesklasse, danskundervisning med flersprogede elever og undervisning af voksne på et sprogcenter. Derudover har Merete Løvgreen fungeret som tosprogskoordinator på en folkeskole og udviklet materialer til bevægelse siden 2008.

  Målgruppe

  Lærere med flersprogede elever i basis-, supplerende og almenundervisningen (dansk) samt specialundervisningslærere. Primært på mellemtrinnet og i udskolingen.

  Instruktører

  Merete Løvgreen - Udvikler af Sprog & Tal i Bevægelse

  Fagområder

  Dansk som andetsprog

  Herning

  Pris
  735 kr.
  Dato og tid
  5. marts 2019 kl. 13:00 - 16:00
  Kursus nr.
  CFU19850

  Aarhus C

  Pris
  735 kr.
  Dato og tid
  6. marts 2019 kl. 13:00 - 16:00
  Kursus nr.
  CFU19851
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Herning

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  05.03.2019 - kl. 13.00-16.00
  Pris
  735 kr.
  Tilmeldingsfrist
  05.02.2019
  Kursus nr.
  CFU19850

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  06.03.2019 - kl. 13.00-16.00
  Pris
  735 kr.
  Tilmeldingsfrist
  06.02.2019
  Kursus nr.
  CFU19851