Læremidler

Fra digitale læremidler til bøger, spillefilm, tv-udsendelser og materialesæt med spil, billeder og andre konkrete materialer.
Vi har mere end 400.000 materialer til udlån
- til dig og til din undervisning. 

Om CFU's læremidler

 • mitCFU

  mitCFU er din indgang til alle CFU's læremidler. 

  I mitCFU kan du få overblik over, søge og låne digitale, trykte og konkrete læremidler til dine fag. Her finder du bøger, e-bøger, film, tv-udsendelser, konkrete materialer, pædagogiske vejledninger - og inspiration til din undervisning. Du kan også streame film og tv, og du kan gemme eller dele søgninger med dine kolleger. 

  Gå til mitCFU

  Søg læremidler – til brug i undervisningen eller til inspiration

  Søgefunktionen i mitCFU gør det nemt for dig at finde relevante materialer. Vælger du ALLE MATERIALER under SØG I SAMLINGERNE, får du både vist enkelteksemplarer til din egen inspiration og læremidler til brug i klassen. Har du udelukkende brug for supplerende læremidler til din undervisning, skal du vælge MATERIALER TIL DIN UNDERVISNING i dropdown-menuen. 

  Afgræns med filter 

  Med funktionen ’Filter’ kan du let afgrænse din søgning ved at vælge medietype, fag og klassetrin. 

  Søg på emneord 

  Ud over filtrering kan du afgrænse din søgning med emneord som fx ’eventyr’, ’essay’ eller ’kredsløb’. Når du har skrevet et ord i søgefeltet, får du præsenteret relaterede ord til dit emneord. Søgning på emneord forudsætter, at du ved, hvad du søger efter. 

  Søg inden for områder af dit fag 

  Hvis du har brug for inspiration til læremidler inden for et område af dit fag, når du fx arbejder med din årsplanlægning og Nye fælles Mål, kan du vælge at søge læremidler inden for en faglig kategori. Fordelen ved at søge ved hjælp af kategorier er, at du kan lade dig inspirere til at arbejde med læremidler inden for specifikke områder af dit fag, som du måske ikke ville have fundet, hvis du alene havde søgt materialer ved hjælp af emneord. 

  Brug funktionen ’Filter’, og vælg først fag og klassetrin. Vælg dernæst faglig kategori og eventuelt en underkategori i samme billede. 

  Lån materialer 

  Læg løbende de materialer, du gerne vil låne, i CFU-kurven. Afslutningsvis skal du klikke på kurven og overføre materialerne til Dantek Booking, hvor de kan bookes/reserveres, hvis de er tilgængelige i samlingen. 

  Del materialer og søgninger med kolleger 

  Den gule huskeseddel øverst til højre er et af mitCFU’s mange redskaber, som kan gøre din hverdag lettere. Her kan du gemme materialetitler og opdaterede søgninger ud fra forskellige kriterier. Huskesedlen kan bruges til dit eget overblik og er desuden let at dele med kolleger, fx som en materialeliste før et fagteammøde.

  Få vist materialer til dine egne fag og klassetrin 

  Med få klik kan du indstille systemet til altid at vise de materialer, der er relevante for netop dine fag og klassetrin, når du logger på mitCFU. Klik på INDSTILLINGER i menuen og vælg fag og klassetrin under ’Dine fag’. Husk at gemme på den grønne knap nederst i billedet. 

  Stream tv-udsendelser 

  Gennem mitCFU kan du streame mere end 26.000 tv-udsendelser direkte ind i klasseværelset eller til din pc, når du forbereder dig. Vælg KUN TV, klik på ’Filter’, og vælg medietype og få præsenteret tv-udsendelser, der knytter sig til netop det eller de fag, du underviser i. Benyt emneord eller kategorier for at præcisere din søgning yderligere. 

  Få inspiration til din undervisning med tv-udsendelser 

  Har du brug for inspiration til din undervisning med levende billeder, kan du begrænse din søgning til tv-udsendelser med pædagogiske vejledninger ved at sætte flueben ved 'Medier med tilhørende pædagogiske vejledninger' i funktionen ’Filter’. 

  Du kan også vælge at gå til siden mitcfu.dk/filmogtv for at få præsenteret tv-udsendelser, der er udarbejdet pædagogiske vejledninger til. Vælg fag og klassetrin i menuen til venstre for at filtrere din søgning. 

  Stream spillefilm 

  Du streame spillefilm. Vælg SØG I SAMLINGERNE, og klik på FILM. Klik på ’Søg’ for at få alle streamede spillefilm frem. Du kan også søge på filmtitlen, hvis du kender den. Vælg den ønskede spillefilm, og klik på BOOK OG AFSPIL SPILLEFILM. Begræns eventuelt din søgning ved at vælge fag og klassetrin. 

  Få hjælp 

  Klik på spørgsmålstegnet til højre i menuen, hvis du har brug for hjælp til din søgning.

  Hent denne infoside (pdf) 

  Hent folder om mitCFU (pdf)

 • Informationssamlingen

  Lån læremidler til din egen inspiration og information.

  Stort set alle dansk udgivne materialer, der er relevante for undervisningen i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, er samlet i vores informationssamling. Hertil kommer titler fra udenlandske forlag.

  Se alle titler fra informationssamlingen

  Informationssamlingens titler kan du orientere dig i som inspiration, og du kan bruge dem til et teammøde i forbindelse med indkøb til din skole - men de må ikke bruges i undervisningen. Søger du materialer til brug sammen med eleverne, skal du låne fra vores udlånssamling. 

  Du bestiller materialerne online gennem søgesystemet mitCFU, hvorefter de bliver leveret til din skole. Du er også meget velkommen til selv at tage materialerne med dig hjem, hvis du kommer forbi vores afdelinger i Herning og Aarhus. 

  Gå til mitCFU

  Se lånereglerne for informationssamlingen længere nede på siden.

 • Udlånssamlingen

  Lån læremidler til til dine elever.

  Vores udlånssamling ligger som et stort lager i Viborg. Herfra kan du låne et utal af både digitale, trykte og konkrete læremidler, som du kan bruge direkte i undervisningen sammen med eleverne. Vi bringer materialerne ud til din skole med vores kørselsordning.

  Vi indkøber løbende nye materialer, som du kan låne hjem til dine elever. Klik med her, og se, hvad vi har købt ind - det nyeste ligger øverst:

   

  Har du forslag til titler, vi skal købe?

  Har du selv forslag til indkøb til udlånssamlingen, så send os gerne dine ønsker. 

  Hent forslagsseddel, og læs om proceduren

   

  Se dine lån

  Få overblik over alle dine digitale og analoge lån i mitCFU.

  Gå til 'Mine materialer' i mitCFU

   

  Se lånereglerne for udlånssamlingen og læs mere om de forskellige materialetyper længere nede på siden.

 • Film og tv

  Stream film og tv til din undervisning.
  Vi har en unik samling tv-udsendelser, kortfilm, dokumentarfilm og spillefilm, der er egnede til undervisning. Læs hvordan du let bruger de levende billeder i dine klasser, og hvordan du får konkrete ideer til undervisningen. 

  Læs om film og tv


  Brug for hjælp? 

  Hvis du har brug for hjælp til noget om film og tv, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. 

  Gå til listen med ofte stillede spørgsmål og svar 

  Har du fortsat spørgsmål til eller problemer med lån, køb eller streaming, så kontakt os endelig.

 • Levering og afhentning

  Levering og afhentning

  Vi leverer og henter de materialer, du har bestilt. Hent din skoles CFU-kalender, og se hvornår.
  Alle institutioner i vores dækningsområde har en ugentlig CFU-dag. De skoler, der har mange lån, får besøg af CFU-bilen hver uge, mens vi kun kører til skoler med få lån, når der er materialer til levering. Disse skoler skal også selv bestille afhentning af materialerne. 

   

  For skoler med fast ugentligt besøg 

  Vi kører ud med materialer på alle normale skoledage. På mitCFU kan du se jeres skoles ugentlige CFU-dag.
  Her kan I også hente en CFU-årskalender, der gælder for netop jeres skole. Log på mitCFU, og vælg 'Min institution' under 'Funktioner' - og download kalenderen.

   

  For skoler uden fast besøg

  De skoler, som vi ikke kommer fast til, får selvfølgelig materialer, når der er bestilt noget. Men disse skoler skal selv bestille afhentning af materialerne. Det sker ved at logge ind på mitcfu.dk og klikke på lastbil-ikonet 'Bestil afhentning' fra informationssiden (klik på mitCFU-logoet i venstre top, hvis ikke du står på informationssiden).

  Bestillingen skal foretages senest kl. 12 arbejdsdagen før køredagen.

  Selvom din skole ikke har et fast ugentligt CFU-besøg, kan du med fordel hente en CFU-årskalender, der gælder for netop jeres skole, så I ved, hvilke dage, I kan forvente besøg, når I har bestilt materialer eller aflevering af dem. Log på mitCFU, og vælg 'Min institution' under 'Funktioner' - og download kalenderen.

  Oplever I problemer i forbindelse med bestilling af materialeafhentning, så kontakt os på 87 55 27 27


   

  Aflevering af kasser - vis hvor med skilte!

  På hver skole er der aftalt et afleveringssted, hvor I modtager og afleverer materialer fra CFU. Sæt meget gerne et skilt op, så det er tydeligt at se, hvor netop jeres CFU-sted er.
  I downloader skiltene for netop jeres skole i mitCFU > Funktioner > Min institution > Udskriv skilte til levering og afhentning.

   

  Husk returseddel

  Pak venligst kasserne på samme måde, som I modtog dem. Husk at lægge lånesedlen ved de materialer, I sender retur - så går det meget lettere på vores lager, og I risikerer ikke at få rykkere for noget, I hár afleveret til tiden.

  Er lånesedlen til de lånte materialer forsvundet, kan I udskrive en ny fra mitCFU under ’Mine materialer’. Klik på materialet, der skal returneres, og (gen)udskriv lånesedlen. 

 • Låneregler

  For at låne læremidler fra CFU's samlinger skal du være tilknyttet en af de institutioner, som vi betjener. 

  Reglerne for lån af læremidler i udlånssamlingen og i informationssamlingen er lidt forskellige, men gældende ophavsret skal respekteres, således at fx uretmæssig kopiering ikke finder sted.  

   

  Låneregler for informationssamlingen

  Læremidler fra informationssamlingen må kun bruges til egen information og inspiration - og altså ikke i undervisningen. 

   

  Lånetid

  Normalt tre uger.

   

  Levering 

  Hvad enten du sidder hjemme, på skolen eller lader dig inspirere på CFU, booker du online de materialer, du vil låne. Vi pakker dem til dig og kører dem til din skole med kørselsordningen. 

   

  Påmindelse, hjemkaldelse og erstatning

  I forbindelse med udvikling af nyt bookingsystem er også hjemkaldelsesdelen blevet ændret. En færdig procedure forventes færdigt i løbet af 2021.

   


  Låneregler for udlånssamlingen

  Læremidler fra udlånssamlingen må gerne bruges i undervisningen sammen med eleverne. 

   

  Lånetid

  Du må beholde materialerne mellem 1 og 8 uger alt efter materialets art. Lånetiden fremgår af følgesedlen.

   

  Når du modtager materialer

  Kontrollér materialet ved modtagelsen og reagér inden tre dage, hvis der er uoverensstemmelser. Du hæfter for det, der står på følgesedlen.

   

  Når du afleverer materialer

  Returnér materialerne i samme kasser, som de kom. Send altid følgesedlen med retur, så vi kan se, hvilken skole og hvilken låner, der afleverer.

   

  Hvis du ikke kan aflevere alle materialer på én gang

  Send altid en kopi af følgesedlen med eller print låneroversigten, hvis du afleverer enkelteksemplarer. 

   

  Levering

  Hvad enten du sidder hjemme, på skolen eller på CFU, booker du online de materialer, du vil låne. Vi pakker dem til dig og kører dem til din skole med kørselsordningen. Institutioner med mange lån har en fast ugentlig kørselsdag. Skoler med svingende udlån får besøg, hvis der er materi­aler til levering. Læs mere under Levering og afhentning længere nede på siden.

   

  Påmindelse, hjemkaldelse og erstatning

  I forbindelse med udvikling af nyt bookingsystem er også hjemkaldelsesdelen blevet ændret. En færdig procedure forventes færdigt i løbet af 2021.

   

  Den rigtige mailadresse? 

  Det er vigtigt, at vi har den mailadresse, som du faktisk bruger og tjekker jævnligt. Tjek gerne din profil her: 

  Her kan du ændre/tjekke din mailadresse

   

  Ansvar

  Lån af undervisningsmaterialer er gratis. For teknisk ud­styr op­kræver vi dog en mindre lejeafgift. Låner er ansvarlig for bortkomne, ødelagte og ikke rettidigt returnerede materialer, som erstattes med genanskaffelsesprisen.

   

Mange veje til målet

5000 titler på VIA CFU's lager

Kig med på ellers forbudt område

Du kan låne mere end 5000 titler. Se film fra lageret - CFU' hjerte.

Materialesæt til matematik

Få sanserne i brug med konkrete læremidler 

Fra ethjulede cykler til spil, lego og robotter - lån konkrete materialer til klassen.
E- bøger som læremidel

Læs e-bøger med dine elever

Få nye læseoplevelser på tablet og computer.
En legomindstorm robot er også et læremidel

Digitale læremidler

Kodning, 3D-print og videoproduktion. Vi sætter fokus på det digitale.
Bog som læremidel

Bøger til alle børn og alle formål

Fra billedbøger til fællesromaner, fagbøger og grafic novels. 
Stream tv-udsendelser på CFU

Film og tv i undervisningen

Vælg blandt mere end 40.000 film og tv-udsendelser.