UNESCO-kasse til dsa

Lån UNESCO-samlingen Danmark og brug den til sprogundervisning.

Hvad er UNESCO-samlingerne

UNESCO samlingerne er etnografiske, genstandsbaserede læremidler fra Moesgaard Museum med tilhørende tekster, film, musik, opgaver og aktiviteter, hvor man må røre, dufte, se, lytte og forholde sig aktivt til verden. De kan lånes af skoler, så eleverne kan lære om livet i alverdens kulturer og samfund.

UNESCO samlingerne har nu en udvidet Danmarkssamling med opgaver og aktiviteter udviklet til dansk som andetsprog.

Hvordan låner jeg en samling?

For at låne denne og andre UNESCO-samlinger skal din skole have haft en lærer på certificeringskursus – et endagskursus på Moesgaard Museum til 950 kr. - samt betale et årligt abonnement på 500 kr.

Læs mere om UNESCO samlingerne

Meld dig til et certificeringskursus: Verden i dine hænder


Danmarks-samlingen

Samlingen om Danmark er udarbejdet af etnografer fra Moesgaard Museum og to gymnasieklasser. Udvalgte temaer i samlingen er videreudviklet specielt til brug for sprogskoler, hvor der undervises i dansk som andetsprog. UNESCO samlingen om Danmark giver en unik mulighed for at kombinere traditionel sprogundervisning, indblik i dansk kultur og differentieret, genstandsbaseret undervisning, hvilket tilgodeser et bredt spektrum af læringsstile – og læring på både introducerende og videregående niveauer.

Materialet til danskundervisningen indeholder to overordnede temaer:

- At holde fest - her arbejder man med danske traditioner omkring fødselsdag og jul

- Hjemme væk fra hjem - her er emnet " Plejehjem - et hjem eller en institution” omformet til en række danskfaglige opgaver, aktiviteter og debatoplæg.

Desuden findes der genstande, tekster og aktiviteter til mange andre interessante temaer i kasserne, der dog ikke er specielt udviklet til undervisning af dansk som andetsprog, men som passer godt ind i genstandsbaseret sprogundervisning, hvor sprogtilegnelsen foregår ved brug af genstande, udstillingsproduktion og aktiviteter.
Udførlig beskrivelse af indhold og aktiviteter findes i den medfølgende lærervejledning.