Om lån og levering

Du booker - vi leverer. Vi har omkring en halv million materialer, som du kan låne hjem til dig og dine elever, lige fra bøger og e-bøger til film, tv-udsendelser og digitale og konkrete materialesæt.

to kvinder kigger på computerskærm

Læremidler på mitCFU

Platformen mitcfu.dk er din indgang til samtlige læremidler på CFU.

Her finder du bøger, e-bøger, tv-udsendelser, spillefilm og materialesæt med alt fra spil til læringstæpper, idrætsredskaber og digitalt udstyr. Og til langt det meste kan du hente pædagogiske vejledninger med idéer og inspiration til din undervisning.

Hvad kan du låne - og hvordan

 • Stort set alle dansk udgivne materialer, der er relevante for undervisningen i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, kan du finde i CFU's informationssamlinger. Her i VIA CFU’s dækningsområde, Region Midtjylland, er der en informationsafdeling i Herning og en på Campus C i Aarhus.

  Informationssamlingens titler findes kun i enkelteksemplarer og kan derfor ikke lånes hjem til brug i undervisningen, men du kan låne dem hjem og orientere dig i dem til din egen inspiration, fx på et teammøde i forbindelse med indkøb til din skole eller som del af planlægning af et forløb. Søger du materialer, eleverne kan bruge, skal du booke fra udlånssamlingen.

  Du booker materialerne online gennem mitCFU, hvorefter CFU’s kørselsordning leverer dem til din skole - og henter dem igen.

  Se alle materialer i informationssamlingen i mitCFU

 • VIA CFU’s udlånssamling ligger som et stort lager i Viborg. Herfra kan du låne et utal af både digitale, trykte og konkrete læremidler, som du kan bruge direkte i undervisningen sammen med eleverne. Vi bringer materialerne ud til din skole med vores kørselsordning. Vi indkøber løbende nye materialer, som du kan låne hjem til dine elever.

  Klik med her, og se, hvad vi har købt ind - det nyeste ligger øverst:

  Se alle materialer fra udlånssamlingen i mitCFU

  E-bøger

  CFU's samling af e-bøger er oppe på mere end 300 forskellige titler, og der er noget til alle klassetrin.

  Få hjælp og svar på spørgsmål om lån og brug af e-bøger i undervisningen i mitCFU

  Film og tv

  Udlånssamlingen rummer også vores unikke film- og tv-service. Vi har mere end 45.000 undervisningsegnede tv-udsendelser i vores samling samt en del spillefilm, kort- og dokumentarfilm, som du kan streame i undervisningen eller booke til dine elever.

  Få hjælp og svar på spørgsmål om streaming af film og tv i mitCFU

  Se dine nuværende lån

  Få overblik over alle dine digitale og analoge lån i mitCFU.

  Gå til 'Mine materialer' i mitCFU

 • Unik streamingservice

  CFU'erne i Danmark har en fælles, unik film- og tv-service. Vi har mere end 45.000 undervisningsegnede tv-udsendelser i vores samling samt en del spillefilm, kort- og dokumentarfilm, som du kan streame i undervisningen eller booke til dine elever.

  Få hjælp til streaming af film og tv i mitCFU - foldere og videovejledninger

  Gratis - med abonnement

  Streaming er gratis, men forudsætter, at din skole har de abonnementer, som udsendelsen eller filmen er omfattet af.
  Hvis din skole har tegnet et CFU Film & TV-abonnement og har indgået en aftale med Copydan AVU-medier, kan du streame alle vores tv-udsendelser og spillefilm. Du streamer udsendelser og film direkte fra din enhed.

  Der er fire forskellige abonnementstyper:

  • CFU Film og TV-abonnementet er grundlaget for at bestille tv-udsendelser og spillefilm hos CFU. Abonnementet koster kr. 5 pr. elev, dog minimum kr. 1.000 pr. institution.
  • AVU Spillefilm-abonnementet giver adgang til spillefilm.
  • AVU Basis-abonnementet giver adgang til tv-udsendelser fra DR1, DR2 og TV2.
  • AVU Plus-abonnementet giver adgang til tv-udsendelser fra bl.a. DR1, DR2, DR Ramasjang, TV2, dk4, TV3, NRK, SVT1, SVT2, ARD, ZDF, 3Sat, BBC World, BBC Brit, BBC Earth og Discovery.

  NB: Siden 2015 har Basis- og Plus-abonnementerne været samlet i ét abonnement for kommunale grundskoler.

  Læs mere om aftaler hos Copydan AVU-medier

   

 • Vi leverer og henter de materialer, du har bestilt. Hent din skoles CFU-kalender, og se hvornår. Alle institutioner i vores dækningsområde har en ugentlig CFU-dag. De skoler, der har mange lån, får besøg af CFU-bilen hver uge, mens vi kun kører til skoler med få lån, når der er materialer til levering. Disse skoler skal også selv bestille afhentning af materialerne.

  For skoler med fast ugentligt besøg 

  Vi kører ud med materialer på alle normale skoledage. På mitCFU kan du se jeres skoles ugentlige CFU-dag. Her kan I også hente en CFU-årskalender, der gælder for netop jeres skole:

  Log på mitCFU, og vælg 'Min institution' under 'Funktioner' - og download kalenderen.

  For skoler uden fast besøg

  De skoler, som vi ikke kommer fast til, får selvfølgelig materialer, når der er bestilt noget. Men disse skoler skal selv bestille afhentning af materialerne. Det sker ved at logge ind på mitcfu.dk og klikke på lastbil-ikonet 'Bestil afhentning' fra informationssiden (klik på mitCFU-logoet i venstre top, hvis ikke du står på informationssiden).

  Bestillingen skal foretages senest kl. 12 arbejdsdagen før køredagen.

  Selvom din skole ikke har et fast ugentligt CFU-besøg, kan du med fordel hente en CFU-årskalender, der gælder for netop jeres skole, så I ved, hvilke dage, I kan forvente besøg, når I har bestilt materialer eller aflevering af dem.

  Log på mitCFU, og vælg 'Min institution' under 'Funktioner' - og download kalenderen.

  Oplever I problemer i forbindelse med bestilling af materialeafhentning, så kontakt os på 87 55 27 27

  Aflevering af kasser - vis hvor med skilte!

  På hver skole er der aftalt et afleveringssted, hvor I modtager og afleverer materialer fra CFU. Sæt meget gerne et skilt op, så det er tydeligt at se, hvor netop jeres CFU-sted er.
  I downloader skiltene for netop jeres skole i mitCFU > Funktioner > Min institution > Udskriv skilte til levering og afhentning.

  Husk returseddel

  Pak venligst kasserne på samme måde, som I modtog dem. Husk at lægge lånesedlen ved de materialer, I sender retur - så går det meget lettere på vores lager, og I risikerer ikke at få rykkere for noget, I hár afleveret til tiden.

  Er lånesedlen til de lånte materialer forsvundet, kan I udskrive en ny fra mitCFU under ’Mine materialer’. Klik på materialet, der skal returneres, og (gen)udskriv lånesedlen. 

   

  Hent din skoles CFU-kalender

  Hent din skoles CFU-kalender - så ved du, hvornår vi kommer til jer!

 • For at låne læremidler fra CFU's samlinger skal du være tilknyttet en af de institutioner, som vi betjener. Reglerne for lån af læremidler i udlånssamlingen og i informationssamlingen er lidt forskellige, men gældende ophavsret skal respekteres, således at fx uretmæssig kopiering ikke finder sted.

  Låneregler for informationssamlingen 

  Læremidler fra informationssamlingen må kun bruges til egen information og inspiration - og altså ikke i undervisningen. 

  Lånetid

  Normalt tre uger.

  Levering

  Hvad enten du sidder hjemme, på skolen eller lader dig inspirere på CFU, booker du online de materialer, du vil låne. Vi pakker dem til dig og kører dem til din skole med kørselsordningen.

  Påmindelse, hjemkaldelse og erstatning

  Vi har fra sommeren 2021 fået en ny og ensartet rykkerprocedure på lån fra CFU:

  • Påmindelse: Sendes tre arbejdsdage før materialet skal afleveres.
  • Første rykker: Sendes tre arbejdsdage efter materialet skulle være afleveret - tillægges ingen administrationsomkostning.
  • Anden rykker: Sendes otte arbejdsdage efter materialet skulle være afleveret - tillægges administrationsomkostning på 25 kr. pr. lån (og på 100 kr. pr. lån fra udlånssamlingen, hvis der mangler at blive afleveret 10% eller mere af et lån).
  • Erstatningsfaktura: Samles op fire gange årligt - tillægges administrationsomkostning på 150 kr. oveni genanskaffelsesprisen.

   

  Låneregler for udlånssamlingen 

  Læremidler fra udlånssamlingen må gerne bruges i undervisningen sammen med eleverne. 

  Lånetid

  Du må beholde materialerne mellem 1 og 8 uger alt efter materialets art. Lånetiden fremgår af følgesedlen.

  Når du modtager materialer

  Kontrollér materialet ved modtagelsen og reagér inden tre dage, hvis der er uoverensstemmelser. Du hæfter for det, der står på følgesedlen.

  Når du afleverer materialer

  Returnér materialerne i samme kasser, som de kom. Send altid følgesedlen med retur, så vi kan se, hvilken skole og hvilken låner, der afleverer.

  Hvis du ikke kan aflevere alle materialer på én gang

  Send altid en kopi af følgesedlen med eller print låneroversigten, hvis du afleverer enkelteksemplarer. 

  Levering 

  Hvad enten du sidder hjemme, på skolen eller på CFU, booker du online de materialer, du vil låne. Vi pakker dem til dig og kører dem til din skole med kørselsordningen. Institutioner med mange lån har en fast ugentlig kørselsdag. Skoler med svingende udlån får besøg, hvis der er materi­aler til levering. Læs mere under Levering og afhentning længere nede på siden.

  Påmindelse, hjemkaldelse og erstatning

  Vi har fra sommeren 2021 fået en ny og ensartet rykkerprocedure på lån fra CFU:

  • Påmindelse: Sendes tre arbejdsdage før materialet skal afleveres.
  • Første rykker: Sendes tre arbejdsdage efter materialet skulle være afleveret - tillægges ingen administrationsomkostning.
  • Anden rykker: Sendes otte arbejdsdage efter materialet skulle være afleveret - tillægges administrationsomkostning på 100 kr. pr. lån (og 25 kr. pr. lån fra informationssamlingen, hvis der mangler at blive afleveret 10% eller mere af et lån).
  • Erstatningsfaktura: Samles op fire gange årligt - tillægges administrationsomkostning på 150 kr. oveni genanskaffelsesprisen.

  Den rigtige mailadresse?

  Det er vigtigt, at vi har den mailadresse, som du faktisk bruger og tjekker jævnligt. Tjek gerne din profil her: 

  Her kan du ændre/tjekke din mailadresse

  Ansvar 

  Lån af undervisningsmaterialer er gratis. For teknisk ud­styr op­kræver vi dog en mindre lejeafgift. Låner er ansvarlig for bortkomne, ødelagte og ikke rettidigt returnerede materialer, som erstattes med genanskaffelsesprisen.

 • Nye materialer til udlånssamlingen

  Vores udlånssamling rummer tusindvis af læremidler, både digitale materialer, klassesæt af bøger, spil, redskaber og andre materialer, som gratis kan lånes og bruges i undervisningen med eleverne.

  Forslag til hvilke materialer, vi skal købe til udlånssamlingen, indkommer løbende hen over året frem mod fire årlige beslutningsrunder. Det er de pædagogiske konsulenter, der i dialog med kolleger og ofte også med lærere, der har prøvet materialerne på egne skoler, beslutter hvilke materialer, vi køber ind til udlånssamlingen.

  Send os også dine ideer

  Hvis du er underviser på en af skolerne i VIAs dækningsområde, kan du foreslå materialer, du mener, vi bør købe. Så hvis du har et ønske om en eller flere titler, som du gerne vil kunne låne hjem til dine elever, så send os endelig dine forslag. 

  Hent forslagsseddel 

  Du udfylder sedlen med dine ideer og kontaktinformationer, gemmer den på din egen computer og sender den som vedhæftet fil til os på: cfu@via.dk

  Se de nyeste indkøb

  Vær på forkant med nye bestillinger. Se og book de nyeste materialer til dine elever:

  Se de senest indkøbte titler til udlånssamlingen

  Lån læremidler på CFU

  Udfyld forslagssedlen, og send os en mail med dine ideer til læremidler, som vi skal købe ind til udlånssamlingen. 

Bliv guidet i brugen af mitCFU

Kontakt os om lån og streaming