Digitale ideer

It og medier er en stor ressource til sprogundervisningen og giver adgang til sproglige input, som er autentiske og aktuelle. 

Apps til sprogfagene

En liste med ideer til apps til sprogfagene.


Besøg makerspace i Herning med dine elever

Et makerspace er et konkret, fysisk sted/lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere.

Læs om en 7. klasse som var på besøg i tyskundervisningen.

Læs mere om makerspace og book et besøg.


Fagportaler

De danske forlag sælger en lang række web-baseret materialer. 


IWB

Den interaktive tavle åbner op for nye muligheder og mange forskellige læremåder. Boardet bliver også et fælles fokuspunkt og læringsværktøj for både lærere og elever. 

Find inspiration og gode idéer i de faglige konferencer på Skolekom.


Film og TV - Levende billeder 

I fremmedsprogsundervisningen er det oplagt at inddrage film og levende billeder. Nedenfor findes en række forslag til de mange muligheder, der er tilgængelige. 


CFU Film og TV 

CFU har gennem mange år opbygget en stor samling af tv-udsendelser og spillefilm til undervisningen. CFU optager undervisningsrelevante udsendelser fra danske og udenlandske tv-kanaler. De fleste udsendelser kan streames direkte fra MitCFU.

CFU’s pædagogiske konsulenter har til udvalgte tv-udsendelser udarbejdet pædagogiske vejledninger, som lærere frit kan anvende i undervisningen.

Se links til relevante film under faget og læremidler.

Filmcentralen - kortfilm

Der er tale om kortfilm af allerhøjeste kvalitet, og flere af dem har vundet betydningsfulde internationale kortfilmpriser. Filmene retter sig mod et ungdomspublikum. De er mellem 10 og 30 minutter lange, og det korte format gør dem særdeles velegnede til sprogundervisningen. Her er rig lejlighed til at sætte fokus på både tema, sprog og kultur. Alle filmene findes i to versioner: en med danske undertekster og en med undertekster på originalsproget. Kræver abonnement. 


Jing – et gratis program til mundtlig respons

Jing er et gratis program, hvor man kan give eleverne mundtlig respons på eksempelvis skriftlige afleveringer.

Ved hjælp af Jing kan lærerne lave en 5 minutters videooptagelse med lyd af en kommentering af en skriftlig aflevering. Optagelsen bliver efterfølgende sendt til eleven.

Fordelene ved dette program er mange. Dels er det tidsbesparende, da læreren kan kombinere den skriftlige og mundtlige tilbagemelding til eleverne. Og dels oplever eleverne et større udbytte af denne form for tilbagemelding, idet den er mere forståelig og personlig.