Design for Change

Når elevernes idéer skaber værdi for andre

Design for Change i skolen

Design for Change gør medborgerskab til en del af din undervisning og hjælper eleverne med at blive aktive, reflekterende og ikke mindst ansvarsfulde borgere i verden. Alle kan arbejde med Design for Change, uanset fag og klassetrin.

Design for Change er en firetrins-proces, som skal indtænkes i undervisningen, og som guider eleverne i retning af at gøre en forskel i forhold til en udfordring i deres verden. Eleverne skal opdage, drømme, skabe og dele deres viden med andre. Med Design for Change kan du samtidigt arbejde med FN's 17 verdensmål samt det obligatoriske emne innovation og entreprenørskab. 
Se mere i lærervejledningen eller se videoen nedenfor. 

 

Deadline og tilmelding for konkurrencen

Som en ekstra dimension kan du tilmelde din klasse Design for Change-konkurrencen. Det eneste du skal gøre, er at oprette klassens forløb her eller nederst på siden. Hvis du har brug for en guide til tilmeldingen, findes den her. Forløbet skal være afsluttet inden d. 15. marts 2020. Herefter udvælges de grupper, som skal deltage i den nationale finale. Vi ved endnu ikke, hvor og hvornår finalen finder sted, men skal nok melde det ud, når vi ved det. De grupper, som går videre til finalen, får besked inden d. 30. marts. 

NB: Man kan selvfølgelig sagtens arbejde med Design for Change uden at tilmelde sig konkurrencen. Det er helt op til den enkelte skole.

 
banner dfc

Introduktion til Design for Change