Ultra:bit

DR, astra* og Centre for Undervisningsmidler (CFU) samarbejder om  projekt Ultra:bit 

Om ultra:bit 2020 -2023

Ultra:bit-indsatsen bliver udvidet og forlænget, så 7. og 8. klasser også får tilbud om lærings-aktiviteter om teknologisk innovation og digital dannelse.

Som led i ultra:bit bliver nu 7. og 8. klasser sammen med klasser på hele mellemtrinnet tilbudt sæt med ’BBC micro:bit’, som eleverne kan bruge til at lære om kodning og teknologi.

Formål

Ultra:bit er en tre-årig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, astra*, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

 

Hvilke fag?

Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet. Fx natur/teknologi, matematik, håndværk og design, samt dansk og andre fag. Der kommer digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole. 

Få besøg af ultra:bits rejsende taskforce – et gratis opkvalificeringskursus

Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på mellemtrinnet og 7. og 8. klasse, som har tilmeldt sig ultra:bit. Ønsker din skole at få besøg af en taskforce, så kontakt dit lokale CFU her: Peter Bak-Jensen på mail: pbak@via.dk tlf. 8755 2781

Kan andre klasser også deltage i ultra:bit?

Ja, CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale som er målrettet mellemtrinnet. Book micro:bit materialer her


Ultra:bit LIVE


’ultra:bit LIVE’ er kulminationen på et undervisningsforløb, hvor børn skaber deres egne unikke superdyr med teknologi og er med i konkurrencen om at vinde præmier til hele klassen.
Læs mere om ultra:bit LIVE
DR Ultra:bit
Elever fra 4. klasser arbejder med micro:bit i DR Ultra:bit projektet