Makerspace på CFU

Besøg CFU's makermiljø i Herning - og tag dine elever med!

PÅ VIA CFU's afdeling i Herning har vi etableret et maker- og innovationsmiljø. Vi har indrettet to store rum med teknisk udstyr og har tilrettet undervisningsmiljøet pædagogisk, så der er god mulighed for i praksis at arbejde innovativt og kreativt med udvikling, design og produktion. CFU's makerspace findes på afdelingen i Herning, og alle vores brugere i dækningsområde er meget velkomne til at besøge det.


Hvad er et makerspace?

Et makerspace er et konkret, fysisk sted/lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere.

Her har eleverne mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter, hvad enten det er en 3D-model, en illustration eller måske deres egen T-shirt.

Idéen med et makerspace hviler på den grundtanke, at man lærer bedst, når man selv konstruerer og bygger fysiske genstande - og gør det i fællesskab med andre. Makerspace er således et skridt mod fremtidens skole og bygger på principperne for læring i det 21. århundrede.

Med forskellige værktøjer og maskiner er det muligt at arbejde med entreprenørskab, design, formgivning og projektarbejde i om ikke alle, så i al fald mange fag og tværfaglige sammenhænge.

 

Besøg makerspace med dine elever

Har I en god idé til arbejdet med 3D-design, lasercuttere, vinylskærere, wearables, kodning og/eller innovation i det kommende skoleår, så kom til Herning og realisér jeres idéer i det nye makerspace! I kommer med eleverne og de kreative projekter, og vi stiller udstyr og konsulenter til rådighed. 

Læs artikel fra Fagbladet Folkeskolen om 7.a fra Thyborøn Skoles besøg i CFU's makerspace

 

Kontakt for information og tilmelding

Er du blevet interesseret i at høre mere, så læs mere om priser for besøg samt mulighederne og teknologierne i CFU's makerspace - og kontakt en af følgende pædagogiske it-konsulenter:

AHA oplevelse - CFU's Makerspace i Herning