Teknologisk handleevne på mellemtrinnet

Efter den første programmering.

De følgende forslag til materialer og aktiviteter, skal ses i forhold til en antagelse om, at elever har stiftet bekendtskab med programmering, fx de forslag som findes under teknologiforståelse/indskoling på dette site. Organisering af eleverne er altid i makkerpar/grupper, da kommunikation om og med programmering er essentielt for læringsniveauet.

Der er fokus på programmering som kompetenceområde og følgende mål:

  • Eleven kan beskrive, tilrette og konstruere programmer i blokbaserede programmeringssprog samt foretage systematisk afprøvning og fejlretning af egne og andres programmer.

Find inspiration

  • Micro:bit

    Stærk platform og mange muligheder og for udvidelser 

    Med micro:bit er der mange muligheder. Hvis eleverne er introduceret til blokprogrammering, fx via forslagene her(link), så kan får de nemt ved at tilgå platformen makecode.org som bruges til at programmere micro:bit. Når først eleverne er i gang, kan læreren vælge i mellem mange forskellige ressourcer og lånemuligheder.

    Ultra:bit

    I samarbejde med DR og industriens fond har CFU været med til udvikle materialer og lave kurser i forbindelse med projektet Ultra:bit. De mange materialer kan tilgås her

    Lån ved VIA CFU

    Der kan tilkobles et hav af komponenter til micro:bit, og det er muligt at låne mange forskellige ved VIA CFU. Man kan fx vælge at låne diverse komponenter stykvis, men kan også vælge at en virtuel materialekasse, hvor der udover forslag til komponenter, er forslag til hvilke komponenter man kan bruge. Her fx et forløb til N/T.

  • Pro-bot

    Gamle Ole - still going strong 

    Hands-on geometri og programmering, er det muligt? Med Pro-bot kan eleverne tegne figurer, som vist på billedet, hvis de har en grundlæggende forståelse af de mest simple polygoner. Til at styre robotten, bruger eleverne den lille skærm og dertilhørende knapper, til at programmere robottens bevægelser.

    Lån Pro-bot her.