Mundtlig matematik

Hent inspiration til at tilrettelægge situationer og aktiviteter til sprogbevidst matematikundervisning.

En af måderne man kan få en mere mundtlig tilgang i undervisningen er ved at lade elever være mere undersøgende og mindre facitorienterede i de opgaver de møder. Det er der flere gode eksempler på i de materialer der tilbydes til undervisning i matematik. Nogle er udgivet som bøger, andre som undervisningsmaterialer og nogle er gratis. Det er dog altid en god idé at du som lærer undersøger om materialet må bruges og hvordan i din undervisning.

Mundtlige matematikaktiviteter

  • Rikke Teglskov og Bo Kristensen har samlet en del gode eksempler på hvordan du kan tænke bestemte og i nogle tilfælde alle opgaver anderledes. I dette slideshow er der idéer klar til brug i undervisningen: Vend matematikken på hovedet

    På adressen: www.matematikideer.dk kan du både finde flere materialer og læse om hvordan og til hvad du kan bruge indholdet.

  • En hjørnesten i indlæring af nye fag og fagbegreber er tale. Her er et eksempel på hvordan tale støtter indlæringen af nyt sprog og fagbegreber. Se filmklippet "Den der taler - lærer" og bliv klogere på hvordan du selv kan understøtte indlæringen i din egen klasse.