Brug apps i musik

Mange apps giver gode muligheder til udvikling af musik.
Se nærmere på et par af de kreative musikværktøjer.
- Og brug dem selv.

Eksempler på gode apps

Magic Piano by Smule

En sjov app som kan bruges til at få fornemmelsen af, hvordan høje dybe toner spilles forskellige steder på klaveret. Bruges som en spændende aktivitet for en gruppe elever eller alle på samme tid. Eleverne kan med fordel gå sammen i grupper af tre. Her kan de hjælpe hinanden og snakke om, hvorfor spiller man flere toner på samme tid? App'en fås til både iOS og Android.

Garage Band

Udstyr eleverne med Ipads eller lad dem bruge deres egne. Lav grupper af fem og få eleverne til at lave en instrumentgruppe bestående af smart drums, smart bass, smart strings, smart keyboard og smart guitar. Vælg en akkordrundgang til eleverne. Brug funktionen autoplay. Instruer eleverne i, at de skal starte samtidig. Når de får musikken til at køre, skal eleverne lave en tekst, der kan passe til deres musik. Dette stykke musik fremføres i klassen for resten af eleverne.

Piano Maestro

Lær noderne og lær samtidig at spille klaver. Du kan bruge app'en med eller uden et klaver derhjemme. App'en er bygget op som en konkurrence - jo mere du øver, jo flere nye udfordringer bliver der låst op. Kan bruges af musiklæreren til at følge elevernes progression, det kræver at man registrerer sig som musiklærer.

Lyricstrainer

Her får dine elever mulighed for at øve engelske sange med den officielle musikvideo på YouTube spillende i baggrunden. Eleverne kan følge med i teksten og synge med. Det er Karaoke (sing-along) funktionen, der er den bedste til hurtig træning, som både kan bruges mens eleverne øver i skolen, men også tages med hjem, hvor der skal øves for at det bedste resultat nås.