For studerende

Som lærer- eller pædagogstuderende kan du bruge mange af CFU's resurser allerede under dit studie - fx i forbindelse med opgaveskrivning og praktik.

Brug CFU i din studietid

 • Når du skal i praktik, er du velkommen til at låne supplerende materialer med til din undervisning fra vores udlånssamling. Vi har et bredt udvalg af skøn- og faglitterære bøger i klassesæt samt en lang række digitale læremidler og konkrete materialer, som må bruges af eleverne i undervisningen. 

  Søg relevante materialer frem i udlånssamlingen

  Log på søgesystemet mitCFU med dit UNI-Login, og vælg 'Materialer til din undervisning' under 'Søg i samlingerne'. Bemærk, at disse materialer alle er markeret med et "U".
  Her kan du gå på opdagelse blandt de materialer, der må bruges med elever, og også hente pædagogiske vejledninger med ideer og anvendelsesforslag til mange af materialerne. Brug filterfunktionen til at præcisere din søgning.

  Lån foregår gennem praktikskolen

  Lån fra udlånssamlingen foregår gennem din praktikskole. Det er således din praktiklærer, der skal fortage selve bookingen. At det er skolen, der står for lånene, sikrer, at materialerne leveres til og afhentes på praktikskolen - og ikke mindst, at det er skolen og ikke dig selv, der hæfter for ødelagte eller bortkomne materialer.

  I stedet for at bestille læremidler gennem din praktiklærer, kan du også anmode din praktikskole om, at dit UNI-login knyttes til skolen (med rollen ’lærer’) i den periode, hvor du er i praktik. Så har du mulighed for selv at booke materialer i vores udlånsafdeling, og du vil kunne udlåne e-bøger og tv-udsendelser til eleverne i de klasser, du skal have i praktikken.

  Få hjælp til brug af mitCFU

  Sparring med CFU's konsulenter

  Du er sammen med nogle af dine medstuderende også velkomne til at få en snak om læremidler til din praktikperiode med en af de pædagogiske fagkonsulenter. Ring eller mail og lav en aftale - gerne i god tid. 

 • Stort set alle dansk udgivne materialer, der er relevante for undervisningen i primært grundskolen, men også en del til ungdomsuddannelserne, kan du finde et eksemplar af i CFU's informationssamlinger. Her i VIAs dækningsområde, Region Midtjylland, er der en informationsafdeling i Herning og en på Campus C i Aarhus.

  Informationssamlingens titler findes kun i enkelteksemplarer og kan derfor ikke lånes hjem til brug i undervisningen, men du kan låne dem og orientere dig i dem, fx som inspiration til praktikken eller til brug ved opgaveskrivning.
  Du hæfter selv for dine lån.

  Skal du låne til eleverne i din praktik, skal du booke materialer fra udlånssamlingen. 

  Sådan booker du materialer fra informationssamlingen

  Du booker materialerne fra informationssamlingen gennem søgesystemet mitCFU, som du logger på med dit UNI-Login. Bemærk, at disse materialer alle er markeret med et "I".
  Vi leverer materialerne til din læreruddannelses bibliotek - NB: I Aarhus dog til CFU's informationsafdeling på Campus C.

  Du er også altid velkommen til at kigge forbi VIA CFU's informationssamlinger, der ligger i Herning på A. I Holms Vej 97 og i Aarhus på Campus C, Ceresbyen 24 i bygning B - på niveauet lige over kantinen og lige under studiebiblioteket.

  NB: Det er oplagt at booke inden, du kommer på CFU, da det så kan være fundet frem og udlånt til dig, når du kommer. Du kan nemlig kun få materialer med hjem, som du har booket før dit besøg på CFU. Hvis ikke du har booket i forvejen, kan du se materialerne, mens du er på CFU, og så booke dem til senere levering. 

  Få hjælp til brug af mitCFU

  Samlingerne er åbne for alle, så kom og besøg os, se hvad vi har, og tag gerne nogle medstuderende med. Book eventuelt et møde med en fagkonsulent, inden I kommer – gerne i god tid.

   

   

   

 • https://mitv2.via.dk/LoginCFU har en unik og veludbygget film og tv-service. Vi har mere end 45.000 undervisningsegnede tv-udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm, som pædagoger kan streame direkte ind i klassen eller bruge i forberedelsen. 

  Som lærerstuderende kan du langt hen ad vejen også gøre brug af film- og tv-tilbuddet og de mange streamingsmuligheder.  Vi anbefaler, at du anvender dit UNI-login på mitCFU.dk.
  Har du glemt dit UNI-login, så kan du finde det på mitvia.dk

  Tv-udsendelser

  Du kan se alle de tv-udsendelser, som CFU har i samlingen. Du logger på søgesystemet mitCFU med dit UNI-Login og søger på en titel eller et emne under 'Film og tv' under menupunktet 'Søg i samlingerne'. Her har du adgang til at starte enhver tv-udsendelse. Du kan bruge filteret til at præcisere din søgning.

  Spillefilm

  Lærere og pædagoger kan streame en række spillefilm fra Nordisk Film hos CFU - hvis deres institution har de nødvendige abonnementer. VIA har ikke abonnement på spillefilm, så pt. kan du som studerende hos VIA ikke streame spillefilm.

  Læs mere om CFU's film og tv-service

 • Vi udbyder en bred vifte af inspirerende og praksisnære kurser. Du kan som studerende deltage i CFU’s kurser og temadage på helt almindelige vilkår.

  Se de aktuelle kurser

 • Du er meget velkommen til at låne materialer på CFU.
  Du kan selv låne læremidler til din egen orientering og inspiration i vores informationssamlinger, som ligger i Aarhus og i Herning. Vil du låne læremidler hjem til din praktik til brug i undervisningen sammen med eleverne fra vores udlånssamling, skal du låne gennem din praktikskole eller praktiklærer.

  Regler for lån i informationssamlingen - materialer til dig selv

  • Du booker online i mitCFU
  • Låneradgang: Dit eget UNI-Login
  • Lånetid: 3 uger
  • Vi leverer til din læreruddannelses bibliotek - NB: I Aarhus dog til CFU's informationsafdeling på Campus C
  • Du hæfter selv for lånte materialer

  Regler for lån i udlånssamlingen - materialer til elever i forbindelse med praktik

  • Du booker online i mitCFU
  • Låneradgang: Din praktiklærers UNI-Login - eller et lånelogin fra praktikskolen
  • Lånetid: Bøger 6 uger - materialesæt 4 uger 
  • Vi leverer direkte til praktikskolen
  • Praktikskolen hæfter for de lånte materialer

  Påmindelse, hjemkaldelse og erstatning 

  • Påmindelse: Sendes tre arbejdsdage før materialet skal afleveres.
  • Første rykker: Sendes tre arbejdsdage efter materialet skulle være afleveret - tillægges ingen administrationsomkostning.
  • Anden rykker: Sendes tre arbejdsdage efter første rykker - tillægges administrationsomkostning på 25 kr. pr. lån fra informationssamlingen, som du selv hæfter for - og på 100 kr. pr. lån fra udlånssamlingen, som din praktikskole hæfter for.
  • Erstatningsfaktura: Samles op fire gange årligt - tillægges administrationsomkostning på 150 kr. oveni genanskaffelsesprisen.

Bliv inspireret

Tre studerende sidder i gruppearbejde

For lærerstuderende

Brug CFU som lærerstuderende
Tre studerende

For pædagogstuderende

Brug CFU som pædagogstuderende
to kvinder kigger på computerskærm

Se alle materialer i mitCFU

Log på mitCFU med dit UNI-Login