Dørene åbner til CFU Univers i Herning d.21/6

Dørene åbner til CFU univers i Herning den 21/6 fra 13.00 til 16.00
I slutningen af marts åbnede vi CFU Univers leg, lab og læring i både Århus og Herning.

CFU Univers har tilføjelsen leg, lab og læring. Vi har valgt navnet efter en navnekonkurrence, da navnet Univers kan danne en paraply over vores hensigt med rummet, og da vi har ønsket netop at skabe dette fysiske rum i vores informationssamlinger, som kan rumme både digitale læremidler og det kreative didaktiske arbejde med medier, design- og maker-området, og som skal være et legende udviklingsområde i alle fag og i teknologiforståelse på tværs af fagene. Det har vi derfor taget højde for i indretningen, og det er et rum med mange muligheder.

Undervisningen i både grundskolen og ungdomsuddannelsen kalder på inddragelse af innovative og kreative digitale muligheder, og ved CFU har vi et grundprincip om at arbejde praksisnært og i tæt samarbejde med lærerne om undervisningsudvikling og vejledning om læremidler i fagene. Vores pædagogiske konsulenter, som også er lærere, har derfor haft stor indflydelse på indretningen.

Med teknologiforståelse på vej ind i skolen skal lærerne også kunne arbejde kreativt og skabende sammen med eleverne, så de kan ændre og udvikle de stigende digitale muligheder i samfundet, men også forholde sig til de digitale byggeklodser bag medier og informationer.

Vores mål er, at Univers fra nu af vil blive brugt til kurser og workshops af vores pædagogiske konsulenter og af vores brugere, lærerne, men også af undervisere ved læreruddannelsen og studerende. 

Vi slår dørene op til vores makerspace og CFU Univers i Herning d.21.juni fra 13.00 til 16.00.

Kom og mød konsulenterne, skær med lasercutteren eller kør med robotten. Måske du finder inspiration til dit næste forløb?