Med Skolen i Biografen

Film skal ses i biografen - med skolen!

Det nye filmskoleår er heldigvis godt i gang - selvfølgelig med de nødvendige restriktioner.

Velkommen til Med Skolen i Biografen 2020-2021

En ny sæson af Med Skolen i Biografen er skudt i gang - og vi er glade for igen at kunne tilbyde et spændende og varieret filmprogram.Covid-19 - mundbind og regler

Biografforestillinger bliver afviklet som planlagt. Kulturministeriet har i et brev den 9. oktober 2020 gjort det klart, at deltagelse i biografvisninger i forbindelse med undervisning ikke er omfattet af udmeldingen om, at skoler anbefales at aflyse sociale arrangementer.

I biograferne vil alle gældende regler i forhold til Covid-19 naturligvis blive overholdt. Det betyder, at der er langt færre pladser i salene og skærpede krav til ophold i foyer. Det vil være forskelligt, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige biografer, og der bliver tænkt kreativt i forhold til starttider og visninger - så alle trygt kan gå Med Skolen I Biografen!

Fra d. 29. oktober er der krav om, at man skal bære mundbind i biografen. Kravet gælder ikke, når man sidder i sit sæde. Børn under 12 år er undtaget fra kravet om at bære mundbind.

Vær også opmærksom på:

  • Vi beder dig møde i god tid med din klasse. 
  • Klassen skal vente udenfor biografen, mens læreren går ind og koordinerer med biografpersonalet, hvilke regler der gælder for biografen. 
  • Vi opfordrer jer til i så høj grad som muligt at blive siddende i salen før og under filmen, så forestillingen kan afvikles så trygt som muligt.

 


10 film med gratis undervisningsmateriale

CFU har i samarbejde med repræsentanter for biografer, kommuner samt film- og mediekonsulenter ved Det Danske Filminstitut igen udvalgt 10 film, der appellerer til alle klassetrin lige fra børnehaveklassen til 10. klasse.

Til samtlige film er der udarbejdet gratis undervisningsmateriale, som ligger på Filmcentralens hjemmeside. Programmet leveres af VIA CFU’s biler til alle skoler i de kommuner, der er med i ordningen. 

Hent det som pdf her - med forbehold for ændringer.

 


Booking og priser

Spilleplanen kan hentes på mitcfu.dk/msib

Der blev åbnet for booking af billetter  i august, og mere end 37.000 billetter allerede solgt - så vi er i færd med at oprette ekstraforestillinger.
Prisen for biografoplevelserne er 18 kr. pr. billet. Booking foregår på mitcfu.dk/msib Du kan booke til dine elever frem til dagen før forestillingen, og bestillingen er bindende.

 


Hvem kan tage Med Skolen i Biografen?

 

Hvis du er lærer i en af de 11 kommuner, der er med i VIA-ordningen om MSIB, kan du også tage dine elever med i biografen. Følgende kommuner deltager i MSIB: Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Viborg og Aarhus.

 


MSIB - en landsdækkende succes

Med Skolen I Biografen har eksisteret i mere end 20 år og har lokket over 3 millioner skoleelever i biografen. I forrige skoleår var 264.519 inde og se film. Det svarer til 37 % af det samlede elevtal i den danske grundskole og var det næsthøjeste antal i ordningens levetid.

Se presseomtale hos Det danske Filminstitut

 

VIA CFU ønsker rigtig god fornøjelse med nye filmoplevelser!

MSIB er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, filmudlejere, biografer, kommuner og CFU’erne i Danmark.