Med Skolen i Biografen

Film skal ses i biografen - med skolen!

Oven på et brat afsluttet forår er vi klar til et nyt og spændende filmskoleår - og med de nødvendige restriktioner.

Velkommen til Med Skolen i Biografen 2020-2021

En ny sæson af Med Skolen i Biografen er skudt i gang - og vi er glade for igen at kunne tilbyde et spændende og varieret filmprogram.

 

Er din skole med i Med Skolen i Biografen?

Hvis du er lærer i en af de 11 kommuner, der er med i VIA-ordningen om MSIB, kan du også tage dine elever med i biografen. Følgende kommuner deltager i MSIB:
Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Viborg og Aarhus.


 

10 film med gratis undervisningsmateriale

CFU har i samarbejde med repræsentanter for biografer, kommuner samt film- og mediekonsulenter ved Det Danske Filminstitut igen udvalgt 10 film, der appellerer til alle klassetrin lige fra børnehaveklassen til 10. klasse.

Til samtlige film er der udarbejdet gratis undervisningsmateriale, som ligger på Filmcentralens hjemmeside. Programmet leveres af VIA CFU’s biler til alle skoler i de kommuner, der er med i ordningen.
Hent det som pdf her - med forbehold for ændringer.

 

Booking og priser

Spilleplanen kan hentes på mitcfu.dk/msib 
Der blev åbnet for booking af billetter den 27. august, og mere end 35.000 billetter er allerede solgt - så vi er i færd med at oprette ekstraforestillinger!

Prisen for biografoplevelserne er 18 kr. pr. billet. Booking foregår på mitcfu.dk/msib Du kan booke til dine elever frem til dagen før forestillingen, og bestillingen er bindende.

 


Covid-19

Første visningsdag er den 20. oktober 2020, og i biograferne vil alle gældende regler i forhold til Covid-19 blive overholdt. Det betyder, at der pt. er langt færre pladser i salene og skærpede krav til ophold i foyer – og det vil være forskelligt, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige biografer. Derfor vil CFU og biograferne tænke kreativt i forhold til starttider og visninger så alle trygt kan gå Med Skolen I Biografen!

Bemærk at vi i skoleåret 2020/21 tilføjer følgende tekst på alle biografbilletter: 
Vi beder dig møde i god tid med din klasse. 
Klassen bedes vente udenfor biografen, mens læreren går ind og koordinerer med biografpersonalet, hvilke regler der gælder for biografen. 
Vi opfordrer jer til mest muligt at blive siddende i salen før og under filmen, så forestillingen kan afvikles så trygt som muligt.

 


MSIB - en landsdækkende succes

Med Skolen I Biografen har eksisteret i mere end 20 år og har lokket over 3 millioner skoleelever i biografen. I forrige skoleår var 264.519 inde og se film. Det svarer til 37 % af det samlede elevtal i den danske grundskole og var det næsthøjeste antal i ordningens levetid.

Se presseomtale hos Det danske Filminstitut

 

VIA CFU ønsker rigtig god fornøjelse med nye filmoplevelser!

MSIB er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, filmudlejere, biografer, kommuner og CFU’erne i Danmark.