For dig, der er pædagogstuderende

Inspiration og indsigt gennem CFUSom pædagogstuderende kan du også drage fordel af de mange resurser, VIA CFU stiller til rådighed.  I dit uddannelsesforløb vil du møde os undervejs, men du er også altid velkommen til at kontakte os.

Som studerende har du også mulighed for at låne materialer, opsøge inspiration, deltage i spændende workshops og meget mere. Alt dette kan du læse mere om på disse sider, vi glæder os til at møde dig!

 

 

dansk-mellemtrin-greenscreen

Kommende arrangementer

Læs mere om vores kommende arrangementer sammen med pædagoguddannelsen

beebot

Materialer du kan bruge i praktikken

Materialesæt målrettet den understøttende undervisning og SFO 

mand

Tidligere workshops

Oplev stemningen fra tidligere events i samarbejdet imellem CFU og pædagoguddannelsen

Brug CFU som studerende

 • Læremidler til brug i din praktik

  mitCFU er din indgang til alle CFU's læremidler

  Når du skal i praktik, er du velkommen til at låne supplerende materialer med fra vores udlånssamling. Vi har et bredt udvalg af skøn- og faglitterære bøger i klassesæt samt et udvalg af digitale læremidler og konkrete materialer, som må bruges af eleverne i undervisningen. 

  Lån gennem mitCFU

  Log på søgesystemet mitCFU med dit UNI-Login og vælg 'Alle materialer' under 'Søg i samlingerne'. Her kan du gå på opdagelse og også hente pædagogiske vejledninger med ideer og anvendelsesforslag til mange af materialerne. Brug filterfunktionen til at præcisere din søgning.

  På mitvia.dk kan du altid finde dit UNI-login

  Lån foregår gennem praktikskolen

  Lån fra udlånssamlingen foregår gennem dit praktiksted, som også hæfter for lånene. Du bestiller læremidlerne gennem din praktiklærer på praktikskolen, og vi leverer materialerne gratis til din praktikskole.

  I stedet for at bestille læremidler gennem din praktiklærer, kan du anmode din praktikskole om, at dit UNI-login knyttes til skolen (med rollen ’lærer/pædagog) i den periode, hvor du er i praktik. Så har du mulighed for at låne/booke materialer i vores udlånsafdeling, og du vil kunne udlåne e-bøger og tv-udsendelser til eleverne i de klasser, du skal have i praktikken.

  Sparring med CFU's konsulenter

  Du er sammen med nogle af dine medstuderende også velkomne til at få en snak om læremidler til din praktikperiode med en af de pædagogiske fagkonsulenter. Ring eller mail og lav en aftale - gerne i god tid. 
 • Streaming af film og tv 

  Stream mere end 45.000 tv-udsendelser

  CFU har en unik og veludbygget film og tv-service. Vi har mere end 45.000 undervisningsegnede tv-udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm, som pædagoger kan streame direkte ind i klassen eller bruge i forberedelsen. 

  Som pædagogstuderende kan du langt hen ad vejen også gøre brug af film- og tv-tilbuddet og de mange streamingsmuligheder.  Vi anbefaler, at du anvender dit UNI-login på mitCFU.dk.
  Har du glemt dit UNI-login, så kan du finde det på mitvia.dk

   

  Tv-udsendelser

  Du kan se alle de tv-udsendelser, som CFU har i samlingen. Du logger på søgesystemet mitCFU med dit UNI-Login og søger på en titel eller et emne under 'Film og tv' under menupunktet 'Søg i samlingerne'. Her har du adgang til at starte enhver tv-udsendelse. Du kan bruge filteret til at præcisere din søgning.

   

  Spillefilm

  Lærere og pædagoger kan streame en række spillefilm fra Nordisk Film hos CFU - hvis deres institution har de nødvendige abonnementer. VIA har ikke abonnement på spillefilm, så pt. kan du som studerende hos VIA ikke streame spillefilm.

  Læs mere om CFU's film og tv-service

 • Læremidler til din egen inspiration

  Lån på mitCFU, få leveret til dit campus.

  I vores informationssamlinger kan du låne læremidler til din egen faglige inspiration og forberedelse. 

  Vi har eksemplarer af stort set alle relevante dansk udgivne læremidler til primært grundskolen - både lærebogssystemer og supplerende materialer. Vi har også udenlandske læremidler og en del pædagogisk, didaktisk litteratur i samlingerne. Du kan låne enkelteksemplarer af afdelingens titler hjem til inspiration. Du hæfter selv for dine lån.  

  Du bestiller materialerne hjem gennem søgesystemet mitCFU, som du logger på med dit UNI-Login. Vi leverer materialerne gratis til din uddannelsesinstitution.

  Du er også velkommen til at kigge og låne direkte fra VIA CFU's informationssamlinger, der ligger i Herning på A. I Holms Vej 97 og i Aarhus på Ceresbyen 24 - lige under Læreruddannelsen på Campus Aarhus C. Samlingerne er åbne for alle, så kom og besøg os og tag gerne nogle medstuderende med. Book eventuelt et møde med en fagkonsulent, inden I kommer – gerne i god tid.

 • Låneregler

  Når du låner ved os

  Du er meget velkommen til at låne materialer på CFU.
  Du kan låne pædagogisk og didaktisk litteratur til din egen orientering og inspiration i vores informationssamlinger, som ligger i Aarhus og i Herning. Du kan også låne læremidler hjem til din praktik til brug i undervisningen sammen med eleverne. Disse materialer leveres fra vores udlånssamling i Viborg.

  Regler for lån i informationssamlingen

  • Lånetid: 3 uger
  • Låneradgang: Dit UNI-Login
  • Du hæfter selv for lånte materialer
  • Levering sker til læreruddannelsens bibliotek 

  Regler for lån i udlånssamlingen

  • Lånetid: Bøger 6 uger, materialesæt 4 uger og spillefilm 2 uger
  • Lån til undervisningsbrug: Din praktiklærers login - eller et lånelogin fra praktikskolen
  • Levering sker til praktikskolen
  • Praktikskolen hæfter for de lånte materialer

  Hjemkaldelser 

  • Første hjemkaldelse udskrives tre arbejdsdage efter lånets afleveringsdato. 
  • Anden hjemkaldelse udskrives otte arbejdsdage efter lånets afleveringsdato og koster 150 kr. 
  • Erstatning af materiale: Bliver materialet ikke afleveret efter første og anden hjemkaldelse, udskrives en regning på materialets pris. 
  • Vi udskriver regninger to gange årligt og pålægger en administrationsafgift på 150 kr., der ikke kan refunderes. Dukker materialet op på et senere tidspunkt, kan materialeprisen refunderes. Administrationsafgift på 150 kr. pålægges hver kreditnota. NB: Bestil mindst 3 hverdage inden institutionens ugentlige leveringsdag.
 • Faglige og pædagogiske kurser

  Find et kursus der passer dig

  Vi udbyder en bred vifte af inspirerende og praksisnære kurser. Du kan som studerende deltage i CFU’s kurser og temadage på helt almindelige vilkår. Se de aktuelle kurser og læs mere under menupunktet Kurser.