Makerspace - selvfølgelig også i billedkunst og håndværk og design

Få hands on kendskab til makerteknologier, som udvikler og udfordrer undervisningen i billedkunst og håndværk og design. Lær maskinerne at kende og få eksperimenterende, praksisnære ideer til arbejdet med dem i dit fag.

Sted

Herning

Pris

1.275,00 kr.

Dato

26.10.2023

Tilmeldingsfrist

26.09.2023

Status

Ledige pladser

Om kurset

Har I allerede et makerspace på skolen, men ved du ikke, hvordan du skal bruge det? Er I i gang med at bygge et makerspace, og har du brug for inspiration? Eller er du blot nysgerrig på, hvad arbejdet med makerteknologier kan tilføre netop dit fag?
Så er dette kurset for dig.

På kurset skal vi arbejde praktisk med makerteknologier som 3D printere, vinylskærere og lasercuttere med særligt fokus på, hvordan disse kan anvendes i håndværk og design og i billedkunst. Vi skal designe, bygge, forme og skabe. Du kommer til at udfordre og udvikle fag og faglighed, mens du “trykker på knapper”.
Undervejs får du en grundlæggende introduktion til makerdidaktikken og dens særlige muligheder i skolen ligesom vi sætter fokus på forskellige teknikker, materialer og teknologier, som peger direkte ind i fagene.

Kurset er praktisk, legende og eksperimenterende, og det kræver intet forudgående kendskab til arbejdet med makerteknologier for at deltage.

Målgruppe

Lærere og pædagoger, som arbejder med/underviser i billedkunst eller håndværk og design

Instruktører

Mette Lynnerup Hollensen - Pædagogisk konsulent, VIA CFU

Fagområder

Praktiske musiske fag: Billedkunst, Håndværk og design

Kontakt