Træd ud af klasseværelset og ind i naturen ved Vesterhavet, hvor stranden bliver læringsrum. Gennem praktisk feltarbejde vil du lære, hvordan du guider dine elever i indsamlingen og bestemmelsen af bjergarter.
Formålet med kurset er at styrke naturfagslærere i udskolingen med kompetencer og værktøjer til at integrere praktisk og undersøgende feltarbejde i undervisningen. Gennem fokus på bjergartsbestemmelse ved stranden gøres geografiundervisningen levende og skaber varige læringsoplevelser for dine elever.
Ved at bringe eleverne ud i naturen og lade dem arbejde med konkrete bjergarter på stranden, skabes en forbindelse mellem teori og den virkelige verden. Det praktiske arbejde i felten kan bidrage til at gøre geografifaget mere relevant og meningsfuldt for eleverne og styrke undervisningen gennem en undersøgende tilgang, hvor eleverne selv er aktive i indsamlingen og bestemmelsen af bjergarter. Igennem undersøgende feltarbejde på stranden udvikler eleverne ikke kun viden om geologi, men også praktiske færdigheder som observation, dataindsamling og analytisk tænkning, samt styrkelse af deres generelle naturforståelse.
Samlet set sigter kurset mod at gøre geografiundervisningen mere engagerende ved at inddrage praktisk feltarbejde og bjergartsbestemmelse, hvilket kan bidrage til at forme eleverne som nysgerrige og med en stærk forbindelse til deres omgivelser.