Jagten på råstofferne – et interaktivt læringsspil

Er du klar til at navigere gennem storpolitik, bæredygtighed, knappe ressourcer, genanvendelse og praktiske øvelser? Så er det tid til at afprøve spillet ”Jagten på råstofferne”. Spillet kombinerer viden, handling og strategi, og det er din chance for at lære, hvordan du kan lede dine elever gennem en oplevelsesrig rejse i geografiens komplekse verden.

Sted

Herning

Pris

650,00 kr.

Dato

26.11.2024

Tilmeldingsfrist

28.10.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​"Jagten på Råstofferne" – er et engagerende læringsspil, der inviterer elever fra 7.-10. klasse til at udforske den afgørende rolle, råstoffer spiller i vores dagligdag. 

Målet med spillet "Jagten på Råstofferne" er at bringe opmærksomhed til de råstoffer, der udgør kernen i daglige forbrugsvarer som fx elevernes mobiltelefoner. Igennem spillet udforskers det, hvorfor disse specifikke råstoffer bruges, deres oprindelse, udvindingsprocessen, og vigtigheden af at erkende, at de ikke er ubegrænsede ressourcer. Samtidig undersøges det, hvordan jagten på råstoffer og udvinding påvirker internationalt samarbejde og samfundsudvikling.

"Jagten på Råstofferne" er et spil-baseret undervisningsforløb, hvor eleverne arbejder i grupper og konkurrerer om at opnå mest viden om råstoffer anvendt i moderne teknologi. Gennem informationssøgning på plancher, udførelse af praktiske forsøg og opgaveløsning på tablet/smartphone, vil elevgrupperne erobre retten til minedrift på et stort verdenskort, der udgør spillets samlingspunkt.

Målgruppe

Undervisere i geografi, samfundsfag og fysik/kemi i grundskolen.

Instruktører

Søren Søndergaard Thisted - Pæd. konsulent
Anna Kjær Christiansen - Pædagogisk konsulent

Fagområder

Kulturfag: Samfundsfag
Naturfag: Fysik/kemi, Geografi

Kontakt