Engineering didaktik i naturfagene – Fremtidens bæredygtige byer

Med udgangspunkt i virkelighedens problemstillinger med klimaforandringer, urbanisering og voksende befolkning, skal vi forsøge at komme med løsninger via engineering didaktikken.

Sted

Herning

Pris

1.250,00 kr.
Mulighed for tilskud. Ansøgningsfrist den 9.10.24

Dato

23.09.2025

Tilmeldingsfrist

22.08.2025

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Kurset er bygget op omkring et fremtidsscenarie, hvor det ikke er lykkedes verden at forhindre global opvarmning. Vi er derfor nødt til at finde nye og bedre løsninger på dyrkning af afgrøder i et Danmark, som er blevet delvist dækket af havet, folk er rykket sammen i store byer og vejret har voldsomme udsving. 
Med hjælp fra engineering didaktikken forsøger vi at finde løsninger på de problemstillinger, vi står i. På kurset skal vi lave nogle 

indledende undersøgelser, der kan hjælpe med at løse udfordringer, før vi går i gang med at skitsere og bygge prototyper på fremtidens bæredygtige byer. I vores prototyper bruger vi Smart Agriculture Kit og Smart Home kit til micro:bitten, som kan simulere løsningsforslag til den virkelige verden.  

OBS
Du har mulighed for at søge tilskud til kurset gennem Novo Nordisk Fonden - og på den måde komme afsted gratis i efteråret 2025. Tilskuddet dækker både kursusgebyr og vikarudgifter. Fristen for at søge tilskud er den 9. oktober.

Søg tilskud til kurset på dette link:
https://novonordiskfonden.dk/teacher-grant/engineering-didaktik-i-naturfagene-fremtidens-baeredygtige-byer/

Målgruppe

Folkeskolelærer i naturfagene

Instruktører

Anna Kjær Christiansen - Pædagogisk konsulent

Fagområder

Naturfag: Biologi, Fysik/kemi, Geografi, Natur/teknologi

Kontakt