Sådan løfter du både svage og stærke elever

Kurset tager udgangspunkt i de udfordringer, underviserne står over for, og giver helt konkrete metoder til, hvordan man løser dem.

Sted

Aalborg

Pris

870,00 kr.

Dato

31.03.2025

Tilmeldingsfrist

28.02.2025

Status

Ledige pladser

Om kurset

Kurset afholdes af  CFU Nord - de håndterer tilmeldingerne.​

På dette kursus får du redskaber til, hvordan du med simple midler kan løfte både svage og stærke elever på samme tid uden at anvende undervisningsdifferentiering. Redskaberne kan bruges som krydderier i undervisningen og kan anvendes i alle fag og kræver kun et minimum af forberedelse. Kurset er meget praktisk orienteret og veksler mellem oplæg, øvelser og workshops.

Du får redskaber til, hvordan man træner mundtlighed, skriftlighed og forståelse på nye og effektive måder.

Du vil lære, hvordan man kan bruge billeder til at øge begrebsforståelsen, lave stilladsering til skriftlige besvarelser, få eksempler på øvelser, der kan visualisere fagbegreber, bruge tegneserier til at træne mundtlighed, få tricks til at øge koncentrationen i undervisningen, få redskaber til at synliggøre de faglige krav til eksamen og meget mere.

I forbindelse med kurset vil du få et hæfte, hvor alle redskaberne er beskrevet, og på kurset afprøves de mange nye redskaber, så man efterfølgende nemt vil kunne bruge dem i sin undervisning umiddelbart efter kurset.

Program
Kurset er opbygget i fire dele:

- Koncentration: Hvordan kan man styrke elevernes koncentration?

- Tænk i billeder: Hvordan kan man bruge billeder som hukommelsesknager?

- Skab oplevelser: Hvordan kan man bruge oplevelser til at skabe faglig nysgerrighed?

- Kompetenceskabeloner: Hvordan kan man hjælpe eleverne med at arbejde med komplekse problemstillinger?


Målgruppe

Undervisere på de gymnasiale uddannelser inden for alle fag, herunder STX, HTX, EUX, VUC, HF. Undervisere på andre ungdomsuddannelser, samt specialundervisning og fremmedsprog, vil også kunne få glæde af at deltage.

Instruktører

Fagområder

For ungdomsuddannelser og VUC

Kontakt