Bedre trivsel - Mindre stress

Mindfulnessforløb til lærere

Sted

Online/CFU i Herning

Pris

2.650,00 kr.

Dato

21.11.2022

Tilmeldingsfrist

01.11.2022

Status

Ledige pladser

Om kurset

Kurset er over flere dage - se alle datoer længere nede i teksten

Giv dine lærere mulighed for at træne metoder, der kan fremme deres trivsel og gøre dem mere robuste i en travl og omskiftelig og kompleks skolehverdag, hvor der er høje krav til faglighed, didaktik og relationskompetence. Metoderne kan bruges i klasser til at fremme trivsel og skabe ro, og relationen til den enkelte elev bliver bedre. Kursusforløbet tager deltageren gennem forskellige mindfulnessøvelser så deltageren selv mærker effekten og får værktøjskassen fyldt med øvelser.

Vi tror måske, vi skal eller kan have styr på det hele, både i jobbet og privatlivet. Eller måske ved vi godt, at det ikke kan lade sig gøre, men hvordan tackler vi dét, når vi står midt i hverdagen og bliver 'ramt af virkeligheden'? Det er netop, den måde vi forholder os til vores egne reaktioner, når vi ikke har styr på det hele, der gør en verden til forskel, for hvordan vi trives både arbejdsmæssigt og privat. Forskning viser, at MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) fremmer trivsel og lykke. At man bliver mere robust og mere empatisk, og det fremmer overblik og fokus samt reducerer stress.

Indhold

Forløbet er tilrettelagt med undervisning over 8 uger, hvor læreren, så vidt muligt, i hverdagen skal afprøve de teknikker, der bliver introduceret i undervisningen. Vi gennemgår og afprøver forskellige meditationsteknikker, og der vil være indlagt tid til refleksion over egen praksis. For at forstå hvordan mindfulness virker, er det vigtigt at kursisten selv afprøver teknikkerne. Mindfulnesstræning hjælper deltageren til at

  • blive mere robust
  • blive bedre til at bevare overblikket
  • bliv bedre til at opdage mønstre der er stressfremkaldende
  • fremme relationskompetencer
  • skabe bedre trivsel og mere empati 

Desuden vil deltagerne få inspiration til deres videre praksis gennem den litteratur vi på VIA CFU har i samling, som lærerne kan låne fra mitCFU.

Forløbet er baseret på et forskningsprojekt som Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet gennemfører i øjeblikket, hvor mindfulness i skolen er omdrejningspunktet, samt inspireret af MBSR-forløb. Dette forløb fokuserer på at undervise lærerne i mindfulness-værktøjer, samt give dem erfaring med mindfulness-praksis, som de kan anvende i hverdagen.

Forløb: 11 timer over 8 uger

Lektion 1: Intro, 3 timer, foregår med fysisk fremmøde på vores center i Herning

Lektion 2-7: Online, 1 time hver uge

Lektion 8: Afslutning, 2 timer med fysisk fremmøde på vores center i Herning

Underviseren: Rikke Fjellerup er CFU-konsulent og underviser også på Viborg Katedralskole. Rikke arbejder desuden både med elevtrivsel og lærertrivsel, både i et mindfulness-perspektiv og i et bredere perspektiv. Hun har deltaget i Århus Universitets forskningsprojekt 'Stressfri hverdag for børn og unge' samt flere mindfulness og MBSR-kurser.

Datoer og tid:

2022

Uge 47: mandag d. 21/11, 9.00-12.00, Herning
Uge 48: mandag d. 28/11, 15.00-16.00, online
Uge 49: mandag d. 5/12, 15.00-16.00, online
Uge 50: torsdag d. 14/12 15.00-16.00, online

2023

Uge 2: torsdag d. 12/1 15.00-16.00, online
Uge 3: torsdag d. 19/1 15.00-16.00, online
Uge 4: torsdag d. 26/1 15.00-16.00, online
Uge 5: torsdag d. 2/2 9.00-11.00, Herning

 

Målgruppe

Lærere på ungdomsuddannelserne samt lærere der underviser 9. og 10. klasse. Alle lærere uanset skoleform, hvis man har fokus på eget arbejdsliv og trivsel.

Instruktører

Rikke Fjellerup - Pædagogisk konsulent, VIA CFU

Fagområder

Alle lærere - på tværs af fag
Ungdomsuddannelserne

Kontakt