Træning i digital læsning af fagtekster

At læse på skærm på en effektiv måde stille høje krav til vores elever, og derfor må vi have fokus på, at eleverne udvikler digitale læsekompetencer

Sted

Aarhus C

Pris

850,00 kr.

Dato

24.01.2022

Tilmeldingsfrist

25.12.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

Kurset er til undervisere, der gerne vil støtte elevernes faglige læsning af digitale tekster i den daglige undervisning, men som har brug for erfaringer med inddragelse af hensigtsmæssige læsestrategier og -redskaber. Derfor har kurset fokus på didaktiske overvejelser, når man anvender digitale tekster i undervisningen.

Med udgangspunkt i forskningen om digital læsning vil du få konkrete idéer til, hvordan elever kan være aktive læsere, når de læser på skærm.

På kurset vil du få præcise redskaber til at arbejde med faglig læsning af digitale tekster. Der vil være fokus på, hvordan du kan øge arbejdet med elevernes bevidsthed om, at man kan læse sig til viden i digitale faglige tekster.

Derudover vil du afprøve forskellige teknologiske redskaber, som elever kan udnytte, når de læser digitale tekster.

Øvelserne på kurset laves med faglige tekster som du medbringer. På den måde kan du anvende dem i din næstkommende undervisning.
 
Bemærkning:
Natalia Auer er ph.d. i e-læring og nye teknologier fra University of Leicester. Natalia har undersøgt i sit ph.d. projekt, hvordan elevers brug af læsestrategier kan implementeres som et stillads i læsningen af digitale tekster på tablets samt hvordan digitale redskaber kan bruges som støtte til læsning. Hun leder E-learning Danmark. Hun har mere end 10 års erfaring med at støtte forlag og uddannelsesinstitutioner til at innovere deres læringspraksis. Husk at medbringe egne digitale tekster til brug på kurset.

Målgruppe

Gymnasielærere, VUC-lærere, erhvervsskolelærere, udskolingslærere, fagredaktører (ibøger)

Instruktører

Nathalie Caroline Auer - Ph.d. i e-læring og nye teknologier

Fagområder

Alle lærere - på tværs af fag
Ungdomsuddannelserne: Gymnasiale uddannelser
VUC

Kontakt