Kulturforståelse og aktiv flersprogethed som vej til stærkere læringsfællesskaber

Hvordan kan vi sætte elevernes egne kulturer i spil ved at zoome ind på deres sprog, verdenserfaringer og erfaringsverdener?
På kurset får du redskaber til at styrke skolens fællesskaber gennem kulturforståelse på en konkret og kreativ måde. Du får et hav af konkrete ideer og aktiviteter med hjem til arbejdet med elevernes “sprog- og kulturskatte”.

Sted

Herning

Pris

1.200,00 kr.

Dato

27.09.2021

Tilmeldingsfrist

28.08.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

Se og prøv, hvordan du med afsæt i den enkelte elevs unikke historie kan arbejde med kulturforståelse på din skole. Bliv inspireret til kulturarbejde i det enkelte fag, i klassen, eller på tværs af klasser, og brug ideerne fra kurset til at have fokus på globalisering på din skole.
 
Hvordan udfolder vi kulturbegrebet på ungdomsuddannelserne?
En spændende og kreativ måde at styrke trivslen i en klasse eller en elevgruppe er ved at dykke ned i fænomenet kultur.
Tag med på en tværfaglig rejse på denne kursusdag, og få ideer til at sende dine elever på opdagelse i, hvad der er med til at forme dem, og hvordan den enkelte med sin helt unikke historie, erfaringer og styrker kan bidrage til fællesskabet.
 
Nøgleord på dagen vil være:
- Kulturforståelse
- Trivsel
- Livsduelighed
- Dannelse
- Flersprogethed som resurse
- Verdensmål
 
Du præsenteres for arbejdsmetoder, hvor eleverne gennem dialog, gruppearbejde og konkrete aktiviteter undersøger og formidler de kulturelle verdener og fællesskaber, de er en del af. Vi ser på kulturbegrebet på en dynamisk måde med det for øje at forebygge stereotype billeder af ’de andre’.
 
Det Flyvende Tæppe - børn og unges sprog- og kulturskatte
Kristin R. Vilhjalmsdottir er master i kulturformidling og tidligere lærer. Hun har udviklet sprog- og kulturmødeprojektet Det Flyvende Tæppe - børn og unges sprog- og kulturskatte, som i 2017 vandt Den Europæiske Sprogpris. På kursusdagen vil du som deltager prøve elementer af Det Flyvende Tæppe af på egen krop.

Målgruppe

Dansk-, fremmedsprogs- og DSA-, kulturfagslærere på ungdomsuddannelserne samt øvrige interesserede

Instruktører

Kristin R. Vilhjálmsdóttir - Underviser, konsulent og projektleder

Fagområder

Ungdomsuddannelserne: Gymnasiale uddannelser
VUC

Kontakt