ANDEN OMGANG - genanvend kasseret garn og garnrester

Bliv klogere på genanvendelse af kasseret garn og garnrester i undervisningen i et miljømæssigt, håndværksmæssigt og æstetisk perspektiv

Sted

Online

Pris

520,00 kr.

Dato

02.09.2021

Tilmeldingsfrist

03.08.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

ANDEN OMGANG er et praksisorienteret oplæg, hvor kursusdeltagerne opnår viden om genanvendelse af kasseret garn og garnrester i undervisningen. På kurset sættes fokus på at genanvende de kasserede fibre ved at spinde dem om til nyt garn.
 
Oplægsholderen er Sofie Federspiel, sociolog og indehaver af virksomheden ANDEN OMGANG, som producerer garn af fibre fra kasseret strik og garnstumper ved hjælp af traditionelle garnredskaber som håndkartere og ten. Gennem oplægget vil du få indblik i de miljømæssige, håndværksmæssige og æstetiske aspekter ved at genanvende garn – alt sammen med fokus på, hvordan du kan bringe inspirationen videre i undervisningen både som praktisk håndværk og samfundsfaglig overvejelse omkring bæredygtighed og kultur. Der lægges derfor vægt på overordnede aspekter omkring forbrug og miljø, genanvendelse og verdensmål, samt konkrete forhold vedr. materialer, værktøjer og produktionsmetoder.
 
Deltagerne bliver desuden introduceret til konkrete produktionsmetoder i praksis og vil undervejs få mulighed for selv at afprøve dele af processen med at karte og spinde nyt garn af de kasserede fibre.
 
Kurset er online, og hver deltager skal have adgang til ca. 150 gr. garnfibre (heraf min. 40% uldstumper), en saks samt et sæt håndkartere og en ten. Det er muligt at låne kartere og tene i mitCFU.

Målgruppe

Undervisere i håndværk og design og/eller i historie

Instruktører

Sofie B. Federspiel - Sociolog og indehaver af ANDEN OMGANG

Fagområder

Kulturfagene: Historie
Praktiske musiske fag: Håndværk og design

Kontakt