Workshop: DUDIDA

Eleverne præsenteres for konkrete bud på kreative fortolkninger af udvalgte populære tekster. Efter inspirationsoplægget arbejder eleverne selv med at udvikle egne idéer og skabe kreative fortolkningsprodukter med udgangspunkt i relevante tekster.

Sted

Aarhus C

Pris

Kurset er gratis

Dato

30.09.2021

Tilmeldingsfrist

30.08.2021

Status

Ledige pladser

Sted

Aarhus C

Pris

Kurset er gratis

Dato

30.09.2021

Tilmeldingsfrist

30.08.2021

Status

Ledige pladser

Om workshoppen

Kom på workshop med din klasse. Gør dine elever til mestre i kreativ litteraturfortolkning
 
Arbejdet med litteratur i dansktimerne i udskolingen giver rigtig mange muligheder for at skabe visuelle, kreative og innovative fortolkninger, der både forstærker elevernes forståelse af teksterne, men også giver dem nye måder at kommunikere deres danskfaglighed på. Det sætter vi med DUDIDA fokus på med to workshops og en prisuddeling i løbet af det indeværende kalenderår.
 
På workshoppen møder eleverne ind sammen med deres dansklærer. Her bliver eleverne præsenteret for nye måder at arbejde skabende i litteraturundervisningen på. De får konkrete bud på kreative fortolkninger af udvalgte tekster, som de har arbejdet med på skolen.
Efter inspirationsoplægget arbejder eleverne selv med at udvikle egne idéer og skabe kreative fortolkningsprodukter med udgangspunkt i relevante tekster. Her får de hjælp og vejledning af både deres lærer og de undervisere og oplægsholdere, der er med på dagen.
 
Elevernes produkter (evt. færdiggjort hjemme på skolen eller helt nye) kan man afslutningsvis indsende til en landsdækkende konkurrence, der er for alle udskolingselever i Danmark. Konkurrencen afgøres via en fysisk eller digital prisuddeling torsdag d. 4. november. Det gøres der meget mere reklame for senere på året. 
 
Tanken bag DUDIDA er ønsket om at skabe et fundament for, at elever og lærere i udskolingen i højere grad arbejder med kreative fortolkninger og analyser i litteraturmødet. Samtidig er det intentionen at skabe en tilbagevendende begivenhed, hvor elevernes kreative litteraturarbejde bliver fremhævet og fremelsket.
 
BEMÆRK:
Hvis du vil tilmelde dig med din klasse - så benyttes kursusnr. CFU21444. Du vil så blive kontaktet mht. antal deltagere i alt.
 
Hvis du vil tilmelde dig uden din klasse - så benyttes kursusnr. CFU21455.

 

Målgruppe

Dansklærere og klasser fra 7.-10. klasse

Instruktører

Jan Frydensbjerg - Pæd. konsulent

Fagområder

Dansk: Udskoling

I samarbejde med

Støttet af Fonden for Entreprenørskab

Kontakt