Den korte skrivedidaktik og små skriveøvelser

På dette kursus sparker vi stilen til hjørne, lader korte skriveøvelser og leg med sproget være det styrende.

Du får indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik og inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. For tekster vi skriver, er nemlig tekster, vi taler om.

Sted

Herning

Pris

1.285,00 kr.

Dato

01.02.2023

Tilmeldingsfrist

02.01.2023

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Skriveforskere peger på, at eleverne bør skrive meget mere i skolen. Men flere store opgaver er ikke svaret. Det er til gengæld korte og fokuserede skriveøvelser.

Skriveøvelser kan i den grad være med til at styrke elevernes sproglige opmærksomhed, deres bevidsthed om hvad der skaber en god tekst samt give dem strategier til at bearbejde indhold og kilder i deres tekster.

Kom og få inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge din undervisning, så eleverne skriver mere – uden at du selv får mere rettearbejde. En del af svaret er korte og fokuserede skriveøvelser, som laves i klasserummet.

Du får også indblik i tankerne bag den korte skrivedidaktik, som omfatter princippet ”tekster vi skriver, er tekster vi taler om” samt ideer til, hvordan elevernes tidligere opgaver med stor fordel kan genbruges i undervisningen.

Advarsel: Der vil være smagsprøver på en del øvelser, og deltagerne skal selv til tasterne, have tungen på gled og lege med ordene for på den måde at få reflekteret over sig selv som skriver og skrivelærer.

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen

Instruktører

Charlotte Rytter - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Udskoling

Kontakt