Fat på (fremstillings-)formerne

På dette kursus får du overblik over, hvad de forskellige fremstillingsformer indeholder. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med dem både mundtligt, skriftsprogligt og multimodalt og indblik i, hvorfor et større fokus på den sproglige dimension giver god mening i danskundervisningen.

Sted

Aarhus

Pris

1.285,00 kr.

Dato

27.02.2024

Tilmeldingsfrist

29.01.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Fortælle, berette, beskrive, forklare, instruere, argumentere, reflektere. 
Dette er de syv obligatoriske fremstillingsformer, som blev præsenteret i læseplanen for dansk i 2019, og som dansklærerne er forpligtede på at undervise eleverne i. 
Eleverne skal altså lære, hvordan de både verbalt og skriftsprogligt udtrykker sig ved at bruge de forskellige fremstillingsformer.

Undervisning i fremstillingsformer kan vi med andre ord ikke komme uden om. 
Med fremstillingsformernes indtog sendes der også et tydeligt signal, at danskfaget ikke kun er et tekstfag, men også er et kommunikations- og sprogfag.

På dette kursus får du indblik i hvordan fremstillingsformerne understøtter dannelsestanken, du danner dig et overblik over, hvad de forskellige udtryksmåder indeholder og du bliver fuldt med inspiration til, hvordan du kan gøre arbejdet med fremstillingsformerne meningsfuldt i din undervisning.

På dette kursus får vi fat på fremstillingsformerne og hvordan du på en overskuelig og meningsfuld måde kan arbejde med dem både mundtligt, skriftligt men også multimodalt.

Kurset er en vekselvirkning mellem oplæg, afprøvning af konkrete aktiviteter og forskellige praktiske workshop, hvor du får bogstavelig talt fremstillingsformerne helt ned i hænderne.

Målgruppe

Dansklærere 5.-9. klasse

Instruktører

Charlotte Rytter - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Udskoling, Mellemtrin

Kontakt