AI i sprogundervisningen

Bliv klogere på brugen af AI som redskab i en pædagogisk og fagdidaktisk kontekst. Vi udforsker teknologien gennem praktiske øvelser, der kan bruges direkte i undervisningen og sætter fokus på elevernes perspektiver på den.

Sted

Aarhus

Pris

625,00 kr.

Dato

12.11.2024

Tilmeldingsfrist

11.10.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​​Langt de fleste har hørt om kunstig intelligens, sprogmodeller og billedgenereringsværktøjer, der har gjort deres indtog i skoleverdenen. Men mange har ikke kendskab til, hvad teknologien egentlig er, og hvordan den fungerer. 
Fakta er dog, at stadig flere elever bruger denne type teknologi i deres skolearbejde - mere eller mindre hensigtsmæssigt afhængigt af deres kompetencer, motivation og behov.
På dette kursus sætter vi fokus på AI som teknologi i en læringskontekst. Vi undersøger dens styrker og svagheder samtidig med, at vi får blik for elevernes perspektiver på teknologien og deres forskellige tilgange og strategier i brugen af den. 
Vi går ombord i praktiske øvelser, som peger ind i sprogfagene og kan anvendes direkte i undervisningen. 
På kurset eksperimenterer vi med, hvad teknologien reelt kan tilføre sprogundervisningen og forsøger at afdække den viden, der er væsentlig at have for at kunne bruge AI-teknologier hensigtsmæssigt.
Vi diskuterer de pædagogiske og didaktiske aspekter af at integrere kunstig intelligens i undervisningen og ser på, hvilke krav der må stilles til opgaverne for at anvendelsen af teknologien kan give mening.

Målgruppe

Sproglærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Instruktører

Mette Lynnerup Hollensen - Pædagogisk konsulent, VIA CFU

Fagområder

Dansk som andetsprog
Sprog: Engelsk

Kontakt