Webinar om projekt Minimaker

Vi inviterer til et spændende webinar, hvor vi fortæller om Minimaker-projektet i Skive Kommune. Dette projekt har til formål at skabe plads til læring og leg, hvor nysgerrighed, skabertrang, kreativitet og opfindsomhed går hånd i hånd med fagligheden i hverdagen. Et projekt der giver børn i alderen 5-9 år mulighed for at få erfaringer med making i børnehøjde.

Sted

Online

Pris

Kurset er gratis

Dato

27.05.2024

Tilmeldingsfrist

15.05.2024

Status

Ledige pladser

Om webinaret

Minimaker-projektet fokuserer på følgende områder: 

Naturfag, innovation og teknologi: Vi udforsker, hvordan børn kan engagere sig i naturvidenskabelige og teknologiske aktiviteter på en legende og nysgerrig måde. 

Fejl og læring: Vi opmuntrer til at lave fejl og se dem som en del af læringsprocessen. Fejl er en kilde til indsigt og forståelse. 

Formelle og uformelle læringsmiljøer: Vi udforsker, hvordan både strukturerede og mere uformelle læringsmiljøer kan støtte børnenes udvikling. 

Teknologiforståelse og making. Vi undersøger hvordan fysiske konstruktioner og simple teknologier kan medføre teknologiforståelse. 

Webinaret vil præsentere projektets overordnede struktur og mål, konkrete oplevelser fra en skoleleders synsvinkel samt indblik i kompetenceopbygningen for medarbejderne, ligesom der vil være konkrete eksempler undervejs. 

På webinaret vil du møde: Projektleder i Skive Kommune Sara Heidemann Pedersen samt Minimakeragent Ninna Laustrup, Skoleleder fra Højslev Skole Louise Høybye, Lektor ved pædagoguddannelsen i VIA Steen Cnops samt pædagogisk konsulent Jesper Homann, VIA CFU​.

Det er gratis at deltage i webinaret.  
Medio maj måned modtager du et link til zoom, hvor webinaret bliver afviklet. 

Målgruppe

Alle der arbejder i børnehaveklassen og i indskolingen.

Instruktører

Jesper Homann - Pædagogisk konsulent, VIA CFU
Steen Cnops Rasmussen - Lektor
Sara Heidemann Pedersen - Projektleder
Louise Høybye - Skoleleder
Ninna Laustrup - Minimakeragent

Fagområder

Aktuelt for alle: Alle lærere - på tværs af fag
Dansk: Indskoling
It og teknologi: It og medier
Matematik
Naturfag: Natur/teknologi

Kontakt