Unge med særlige behov - i almenklasser

To eftermiddage om, hvordan man kan understøtte læring og trivsel for elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne med særlige behov - mens man bevarer fokus på den faglige undervisning. Masser af praksisnære handlemuligheder, tiltag og metoder, der gør en forskel.

Sted

Herning

Pris

925,00 kr.

Dato

01.11.2021

Tilmeldingsfrist

11.10.2021

Status

Ledige pladser

Sted

Aarhus C

Pris

925,00 kr.

Dato

02.11.2021

Tilmeldingsfrist

11.10.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

Få effektive redskaber til arbejdet med trivsel og læring, mens du bevarer fokus på det faglige. Kurset er rettet mod professionelle, som arbejder med at understøtte læring og trivsel for unge med særlige behov, i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Deltagerne får relevante, praksisnære handlemuligheder til arbejdet med trivsel og læring, samtidig med at fokus på den faglige undervisning bevares. Imellem de to kursusgange får deltagerne mulighed for at afprøve og justere egen praksis.

Den første kursusgang indeholder en kort teoretisk gennemgang af de mest almindelige læringsudfordringer for unge med særlige behov. Herefter gives en række konkrete eksempler på simple, inkluderende tiltag og på realistiske pædagogiske metoder. Der er fokus på strukturering, systematisering og øget indsigt i visuel, pædagogisk praksis. Deltagerne får tid til refleksion over egen praksis og tid til at overveje prøvehandlinger i perioden mellem de to kursusgange.

Den anden kursusgang starter med en kort erfaringsdeling og udvider rækken af konkrete tiltag i undervisningen. Til slut gives eksempler på simple, visuelle samtaleteknikker, som grundlag for samtaler med den unge. Her er tale om pædagogiske redskaber, der har stort forandringspotentiale, med minimalt tidsforbrug.

Deltagerne får fri adgang til alle slides, der er velegnede til direkte brug, i egen praksis.

Målgruppe

Lærere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne, UU- og trivselsvejledere samt PPR-konsulenter.

Instruktører

Helle Overballe Mogensen - Fagbogsforfatter og konsulent

Fagområder

Alle lærere - på tværs af fag
Dansk: Udskoling
Ungdomsuddannelserne: Gymnasiale uddannelser

Kontakt