Ny børnelitteratur og sociale medier på mellemtrinet

Kurset sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur, og du præsenteres for nye, kreative tilgange til arbejdet, så alle elever er med og engageres i litteraturen. Afslutningsvis skal det handle om børns brug af sociale medier som YouTube, Instagram og TikTok.

Sted

Aarhus C

Pris

1.265,00 kr.

Dato

07.10.2021

Tilmeldingsfrist

07.09.2021

Status

Ledige pladser

Om kurset

På kursusdagen får du en præsentation af de allernyeste og bedste børnelitterære værker for de 9-13-årige – og ikke mindst får du masser af ideer til, hvordan du kan gå til værks i undervisningen, så alle elever aktiveres og engageres i litteraturen.
 
Afslutningsvis skal det handle om børns brug af sociale medier som YouTube, Instagram og TikTok.
 
I de senere år er der udkommet en række opsigtsvækkende romaner, der er særdeles velegnede i mellemtrinnets litteraturundervisning. Du præsenteres for de allerbedste, og du får du konkrete ideer til, hvordan arbejdet med en fælles roman kan organiseres, så alle elever er med.
 
Vi kommer ind på
•  etablering af læsegrupper
•  arbejdet med en læseguide
•  masser af analytiske aktiviteter
•  ideer til, hvordan eleverne kan udarbejde alternative, digitale boganmeldelser, som kan inspirere andre til at læse bøger.
 
Hovedvægten er på romanlæsning, hvor vi både er omkring rent tekstbaserede romaner og graphic novels, som kalder på andre analytiske strategier, og vi kommer også ind på kortere tekster som digte og billedbøger.
 
Herudover får du en række enkeltideer, du kan arbejde med i klassen med fokus på sprog, og vi afprøver nogle af ideerne i praksis.
 
Afslutningsvis ser vi på, hvordan vi kan byde elevernes foretrukne medier YouTube, Instagram, TikTok og Snapchat ind i klassen. Målet er, at eleverne bliver bevidste om dataetik og om de principper, sociale medier er styret af – og dermed får et mere reflekteret forhold til eget mediebrug.
 
Medbring gerne saks, lim, papir, skrive- og farveredskaber.

Målgruppe

Lærere i 3.-6. klasse

Instruktører

Trine May - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Mellemtrin

Kontakt