Arbejdshukommelse – nøglen til læring

Få indblik i arbejdshukommelsens betydning for læring og for elevernes deltagelsesmuligheder. Du får ideer til, hvordan du kan støtte dine elever i den daglige undervisning på tværs af fag og aldersgrupper.

Sted

Aarhus C

Pris

625,00 kr.

Dato

24.04.2023

Tilmeldingsfrist

24.03.2023

Status

Ledige pladser

Sted

Herning

Pris

625,00 kr.

Dato

27.04.2023

Tilmeldingsfrist

27.03.2023

Status

Ledige pladser

Om kurset

Bemærk: Kurset i Aarhus er flyttet til ny dato (var oprindelig planlagt til den 13/4-23).

Arbejdshukommelse - den aktive lærende hukommelse - er grundlag for alle former for læring både fagligt og socialt. Arbejdshukommelse handler om at bearbejde og fastholde viden. Derfor er arbejdshukommelse nøglen til læring.

Forskning viser, at arbejdshukommelse har større betydning for, hvordan børn klarer sig i skolen end IQ. Det er altså afgørende, at vi har fokus på, hvordan arbejdshukommelse kan være en udfordring for nogle elever, og hvordan vi kan hjælpe dem.

På dette kursus får du viden om arbejdshukommelsens betydning for børns læring og trivsel og indblik i, hvilke tegn der peger i retning af, at en elev har udfordringer med arbejdshukommelsen. Gennem oplæg og aktiviteter vil du få konkrete redskaber og ideer til, hvordan du på tværs af fagene kan motivere elever med udfordret arbejdshukommelse.

 

Målgruppe

Lærere og pædagoger i indskolingen og på mellemtrinnet

Instruktører

Dorte Vibe Querling Jacobsen - Pædagogisk konsulent, VIA CFU
Tine Brock - Pædagogisk konsulent, VIA CFU

Fagområder

Alle lærere - på tværs af fag

Kontakt