Sammenhæng i danskfagets tekster - fra fiktion til fag- og brugstekster

Kurset skaber overblik og sammenhæng i danskfagets tekster: Romaner, noveller, graphic novels, lydfortællinger, fag- og brugstekster. Du får ideer til, hvordan de kan indgå i undervisningen, så alle er med. Afsættet er en undersøgende tilgang, hvor eleverne får teksterne ‘i hænderne’ og udfolder sig kreativt.

Sted

Herning

Pris

1.420,00 kr.

Dato

19.01.2023

Tilmeldingsfrist

15.12.2022

Status

Ledige pladser

Om kurset

Kursusdagen sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur, som jo nærmest overgår sig selv i disse år. Du præsenteres for en række markante udgivelser med godt undervisningspotentiale, og du får masser af inspiration og konkrete ideer til, hvordan de kan indgå i klassens litteraturarbejde. Vi kommer både omkring nyere børneromaner, noveller, lydfortællinger, billedbøger og graphic novels.

Afsættet er en undersøgende, kreativ og samarbejdende tilgang, hvor fokus er på den enkelte elevs oplevelse. Her kan alle være med, og eleverne får litteraturen 'i hænderne' og udfolder sig kreativt i tekstarbejdet – uden at der gås på kompromis med høj faglighed. Vi afprøver nogle af ideerne på kurset, så medbring gerne lim og saks.

I løbet af dagen kommer vi også omkring fag- og brugstekster, som naturligvis kalder på andre strategier og tilgange. Men fælles for det hele er, at eleverne bliver opmærksomme på, at tekster kommunikerer forskelligt, alt efter deres hensigt.

Endelig får du forskellige ideer til aktiviteter, som du kan sætte i spil med henblik på at udvikle elevernes sprog. Også her afprøver vi ideer i praksis og eksperimenterer med aktiviteter som Blackout Poetry, ligesom vi også tænder for Metaformaskinen.

Målgruppe

Dansklærere på mellemtrinnet

Instruktører

Trine May - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Mellemtrin

Kontakt