Angst

Få viden om angst og indsigt i metoder og konkrete redskaber, så du kan støtte elever med angst.

Sted

Aarhus

Pris

1.390,00 kr.

Dato

31.10.2024

Tilmeldingsfrist

30.09.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

Angst er en følelse, vi alle kender. Angst sætter kroppen i alarmberedskab, så vi er klar til at reagere hurtigt i en farlig situation, og angst er således i mange situationer både normalt og hensigtsmæssigt. Problemet opstår, når angsten melder sig i situationer, der ikke er farlige, eller hvor farligheden overvurderes. 

5-10 % af alle børn og unge bliver ramt af angst i en grad, så den griber forstyrrende ind i deres liv og udvikling. I hver klasse vil der altså i gennemsnit sidde 1-3 elever, der kæmper med angst, og typisk endnu flere i specialklasser. Og noget tyder desværre på, at dette tal er i stigning. 

Angst kan vise sig på mange forskellige måder og kan nogle gange være svær at få øje på, andre gange er man ikke i tvivl. Ofte påvirker angsten også hverdagen i skolen, og som fagprofessionel er du en vigtig brik for børn og unge i forhold til at støtte dem bedst muligt – uden samtidig at ”hjælpe angsten (for meget)”. 

På kurset bliver du klædt på til at genkende tegnene på angst, du får kendskab til forskellige typer angstlidelser og får konkrete værktøjer til bedst at støtte elever, der er ramt af angst. 

Om instruktøren
Privatpraktiserende psykolog Malene Klindt Bohni har specialiseret sig i behandling af angst og har bl.a. skrevet bøgerne ’Støt unge med angst - en guide til forældre og fagprofessionelle’ og ’Eksamensangst - en guide til studerende og fagprofessionelle’.

Målgruppe

Lærere, vejledere, pædagoger og andre fagprofessionelle i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, både inden for almen- og specialområdet.

Instruktører

Malene Klindt Bohni - Aut. psykolog, specialist i psykoterapi

Fagområder

Aktuelt for alle: Alle lærere - på tværs af fag
For ungdomsuddannelser og VUC
Specialundervisning
Trivsel og særlige behov

Kontakt