Verdens bedste børnelitteratur

På kurset præsenteres du for en række markante, nyere udgivelser, og du får konkrete ideer til, hvordan de kan indgå i klassens litteraturarbejde på kreative måder, hvor eleverne bruger båder hoved, hænder, mund og krop.

Sted

Aarhus

Pris

1.425,00 kr.

Dato

01.10.2024

Tilmeldingsfrist

01.09.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Fokus er på en undersøgende tilgang til litteraturarbejdet. Her får eleverne litteraturen ‘i hænderne’ og slipper fantasien løs i skabende aktiviteter – uden dog at der gås på kompromis med høj faglighed. Vi afprøver nogle af ideerne på kurset, så medbring gerne lim og saks.

Kursets tekstrepertoire er alsidigt, og vi kommer i løbet af dagen omkring både rent tekstbaserede nyere noveller, romaner, billedbøger og graphic novels, og du får bud på, hvordan du kan stilladsere elevernes læsning af værker, der består af ren tekst – og af værker, hvor mange modaliteter er fælles om at kommunikere den historie, der fortælles.

Vi kommer også omkring podcasts for børn. Her handler det om, hvordan lyd alene kan kommunikere en vild historie ved hjælp af alternative fortællegreb og labert lyddesign.

Endvidere får du bud på, hvordan du kan arbejde med sprog og grammatik i en funktionel sammenhæng. Frem for at isolere dette arbejde fra klassens øvrige tekstarbejde foregår grammatikundervisningen med afsæt i de tekster, klassen i forvejen arbejder med. Forskning viser nemlig, at det er vejen frem, hvis eleverne skal blive gode sprogbrugere.

I forlængelse heraf kommer vi omkring skriftlig fremstilling, hvor fremstillingsformerne er et godt redskab at være fortrolig med, men hvor eleverne også indimellem skal have lov til at eksperimentere og lege med sproget – og ikke skænke fremstillingsformer en tanke.

Du forlader kurset med tasken fuld af inspiration og nye ideer.

Målgruppe

Dansklærere i 3.-6. klasse, læsevejledere, skolebibliotekarer, danskkonsulenter og andre interesserede

Instruktører

Trine May - Lærebogsforfatter

Fagområder

Dansk: Mellemtrin

Kontakt