Sprogbegejstring - med ord, krop og musik

Mærk sproget! Det er fuld af musik, skønhed, fis og ballade. Ord skal ikke bare forstås, vi kan også bygge med dem, trampe, råbe, synge dem. Marianne Iben Hansen inviterer på inspirationstur i sit sproglige univers - med levende musik til.

Sted

Herning

Pris

845,00 kr.

Dato

31.10.2024

Tilmeldingsfrist

30.09.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Der er forord og slutord og søde tuttenutord
og lyst-ord og lovord og alvorsord og sjove ord
og tørre diktat-ord og tungen-i-spagat-ord
og fri-fantasi-ord og bandeord og biord ...
 
Sproget er et tag-selv-bord af muligheder! Hvordan giver vi børnene lyst til at tage for sig af retterne? Kurset byder på levende, original og konkret inspiration til, hvordan vi kan åbne en legende og sanselig dør ind i sproget for børnene (og for os selv). 
 
Når det handler om tilegnelse af sprog, vil vi ofte betone forståelsen. Hvad betyder ordet? Hvad handler historien om? Men at være fortrolig med sproget handler ikke kun om at forstå. Ord er vigtige betydningsbærere, men de er mere end det. Rim og remser giver mulighed for at løsne ordene fra deres betydning og åbne sproget som legeplads. Vi kan vrøvle, smage på ordene, mærke deres klang og rytme, sætte dem sammen på nye og uventede måder, råbe dem, få dem på hjernen, sætte musik til. Sproget bliver kropsligt, overraskende, sjovt og poetisk … og det bliver denne workshop også. Og alle kan være med!

På denne eftermiddag bliver der LIVE musik, og deltagerne kommer både til at opleve en musikalsk oplæsning af en af Mariannes bøger, og til selv at mærke, hvad det gør ved ordene, når der kommer krop og musik på. Vi besøger dele af forfatterskabet med fokus på undervisningsideer til de enkelte bøger og får en rundtur i Hele herligheden - bogen med 120 rim om de 120 ord, hvor der nu også findes rap, sange og bevægelser til hvert rim. Materialet vil være let at tage med i egen undervisning, da det er tilgængeligt på lyd og video.

Målgruppe

Børnehaveklasseledere og dansklærere i indskolingen

Instruktører

Marianne Iben Hansen - Forfatter og foredragsholder
Søren Riis-Vestergaard - Musiker/guitarist

Fagområder

Dansk: Indskoling

Kontakt